Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Revelion marca Brăila: Bătaie în Club, autoincendiere în cimitir şi accidente pe şosele

cei mai mulţi dintre brăileni au petrecut în limite normale trecerea dintre ani, însă din peisaj nu puteau lipsi anumite altercaţii, accentuate cel mai probabil de consumul de alcool • un atac sângeros s-a produs, chiar în noaptea de Revelion, la Club Melody, de pe Şoseaua Râmnicu Sărat, victima fiind un bărbat care a ieşit să fumeze o ţigară şi a fost luat la bătaie • ancheta este în curs • înainte de Revelion, un bărbat supărat pe nevastă şi-a dat foc în cimitir • iar ca “peisajul” să fie complet, un şofer băut a intrat cu maşina într-un stâlp, în zona Apollo

 

Revelion cu surprize neplăcute. Petrecerile care au marcat trecerea dintre ani s-au desfăşurat în limite normale, în cele mai multe cazuri, însă au fost totuşi înregistrate şi unele incidente care au necesitat intervenţia de urgenţă a poliţiştilor. Şi nu a fost vorba numai de accidente rutiere, soldate cu victime, ci a mai apărut şi o bătaie la Club “Melody”, de pe Şoseaua Râmnicu Sărat, şi o autoincendiere în cimitir. Oamenii legii au fost totuşi permanent în acţiune, tocmai pentru a preveni incidentele care puteau da peste cap petrecerile de Revelion.

În perioada 27 decembrie 2017- 2 ianuarie 2018, poliţiştii brăileni, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat pe raza municipiului şi a judeţului. S-a acţionat în special pentru combaterea faptelor antisociale ce se comit în zona discotecilor, barurilor, cluburilor şi a altor localuri de alimentaţie publică. Produsele pirotehnice au fost la mare “căutare”, în această perioadă, astfel că persoanele care le comercializau sau le foloseau în mod ilegal au fost “liniştite” după intervenţia promptă a oamenilor legii. Pe şosele, poliţiştii i-au urmărit pe şoferii care s-au urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive. În ultima săptămână, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 34.529 petarde, 113 baterii de artificii şi suma de 1.098 lei, provenită din comercializarea produselor pirotehnice. Pe timpul activităţilor, au fost verificate 7 societăţi comerciale, legitimate 397 de persoane, 9 fiind controlate corporal sumar, şi oprite în trafic aproape 300 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 108 conducători auto. Au fost constatate 17 infracţiuni şi au fost aplicate 121 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 41.000 lei. Dintre amenzile aplicate, 118 au fost pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

 

De la petrecerea din Club Melody, la spital

Chiar în noaptea dintre ani, un bărbat de 34 de ani, care petrecea în clubul aflat pe Şoseaua Râmnicu Sărat, s-a trezit luat la pumni, în momentul când a ieşit afară. S-a dat alarma la Poliţie, prin numărul de urgenţă 112, iar oamenii legii au mers la faţa locului pentru cercetări. Victima plină de sânge a fost preluată de ambulanţă şi transportată la spital.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, sesizarea cu privire la acest incident s-a făcut la data de 1 ianuarie 2018, în jurul orei 5.00. O angajată a localului a anunţat faptul că, în zona clubului, se află o persoană leşinată, cu urme de violenţă la nivelul capului. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au identificat un brăilean de 34 de ani, care a petrecut în club. Când a ieşit să fumeze a fost atacat din spate, de persoane necunoscute, şi nu a reuşit să se ferească. El a fost transportat la spital. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe şi efectuează cercetări pentru a stabili exact cum s-a produs atacul şi cine este vinovatul.

Un alt eveniment s-a produs, înainte de Revelion, în Cimitirul Municipal.

În dimineaţa zilei de 30 decembrie, un brăilean de 46 de ani, şi-a dat foc, chiar sub ochii oamenilor legii. Totul s-a declanşat în noaptea de vineri spre sâmbătă (29/30 decembrie), când bărbatul i-a tras o mamă de bătaie soţiei. Femeia a chemat poliţia, iar bărbatul, supărat, a plecat de acasă şi şi-a petrecut toată noaptea în Cimitirul Municipal, la mormântul surorii sale. Oamenii legii au fost anunţaţi că bărbatul intenţionează să îşi pună capăt zilelor şi au mers în zona cimitirului pentru a-l linişti pe individ. După ce a primit un telefon, bărbatul şi-a turnat benzină în cap şi şi-a dat foc. Din fericire, pompierii aflaţi în zonă au reuşit să stingă flăcările, individul ajungând apoi la spital. El şi-a provocat arsuri pe circa 50% din suprafaţa corpului.

 

De beat ce era, un şofer a intrat în stâlp 

Înainte de Revelion, unii şoferi s-au cinstit şi apoi a pornit cu maşina la plimbare. În noaptea de 30 decembrie, un şofer în vârstă de 35 de ani a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un stâlp de iluminat public. Conducătorul auto venea dinspre strada Comuna din Paris spre Dorobanţi, pe podul din zona Apollo. El a pierdut controlul volanului şi a intrat în stâlp. Şoferul era singur în maşina care s-a rupt în urma impactului violent. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul ar fi fost 0,93 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

În seara de 30 decembrie, doi brăileni, soţ şi soţie, au fost accidentaţi de o maşină, pe zebra de la intersecţia Griviţei cu Albinei. Aceştia traversau regulamentar strada Griviţei, în apropierea intersecţiei cu strada Albinei, din municipiu. Şoferul care se afla la volanul autoturismului care i-a lovit pe cei doi soţi, în vârstă de 66 ani, nu consumase băuturi alcoolice. Nici pietonii nu puseseră gura pe alcool, aşa cum a rezultat în urma testării cu aparatul etilotest.

Victimele au fost preluate de către ambulanţă. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii