Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reuniunea olimpica din luna iunie, cel important eveniment din 2006

Consilierul de stat Octavian Belu a declarat, vineri, ca a intocmit agenda evenimentelor sportive din Romania pe anul 2006, cel mai important fiind reuniunea secretarilor generali ai comitetelor olimpice europene si a sefilor de delegatii pentru JO-2008, care va avea loc, in iunie, la Bucuresti.
Numit luna trecuta, impreuna cu Mariana Bitang, in functia de consilier de stat pe probleme de sport, Octavian Belu spune ca se simte in largul lui in noua postura si ca a intocmit mai multe proiecte, pe care le discuta periodic cu presedintele Traian Basescu.
"Proiectul atragerii spre sport a copiilor institutionalizati este unul important. Apoi, avem in plan rezolvarea problemei bazelor sportive. Multe dintre acestea stau in conservare sau in rugina si sint departe de scopul initial pentru care au fost construite", a declarat Belu pentru MEDIAFAX.
Fostul antrenor-coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastica al Romaniei a afirmat ca a discutat cu conducatori de cluburi, in privinta sustinerii sporturilor de iarna, dar si cu posibili investitori. "Exista oameni interesati sa construiasca si bazine, si patinoare, de exemplu. Trebuie doar sa gasim o modalitate de a duce la indeplinire aceste proiecte", a spus Octavian Belu.
Consilierul a precizat ca ii va propune presedintelui Traian Basescu sa-l primeasca pe seful CIO, Jaques Rogge. "Reuniunea se va desfasura sub patronajul Presedintiei Romaniei. Mi se pare normal ca presedintele CIO, Jaques Rogge, sa fie primit de seful statului roman", a explicat Octavian Belu.
El a mai spus ca printre evenimentele notabile ale acestui an se numara si doua aniversari. "Federatia Romana de Gimnastica va implini 100 de ani de existenta. Trebuie un proiect special, pentru ca gimnastica a adus multa glorie Romaniei. Se va desfasura tot sub patronajul Presedintiei", a declarat Belu. Tot in 2006, Federatia Romana de Tenis va sarbatori 80 de ani de existenta.
Octavian Belu a povestit ca intilnirile cu presedintele Traian Basescu sint normale si a glumit pe tema sportului preferat de seful statului. "Ne intilnim de cite ori este nevoie. Asculta cu atentie totul. Inca sintem in perioada de tatonare si n-am reusit sa aflam care este sportul sau preferat", a spus Belu, care a mai precizat ca orice propunere catre presedinte trebuie sa aiba argumente forte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii