Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Retea de fraude informatice cu conexiuni la Braila, anihilata de procurori

Procurorii au inceput urmarirea penala fata de 15 persoane acuzate ca prin fraude informatice - mai precis obtinerea de date despre carti de credit pe care le foloseau pe site-uri de licitatii -, au creat un prejudiciu de aproximativ 150 de mii de dolari. Cei 15 suspecti sint acuzati de initiere, constituire, aderare ori sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, frauda informatica si inselaciune.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), impreuna cu ofiteri din cadrul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate, au anihilat un grup infractional organizat care a savirsit fraude informatice, se arata intr-un comunicat al Biroul de presa al Parchetului General. Anchetatorii au evaluat ca reteaua ar fi creat un prejudiciu de 150.000 de dolari. Ancheta desfasurata pina in prezent demonstreaza faptul ca membrii retelei se ocupau cu obtinerea de date despre carti de credit, care erau folosite ulterior pentru inregistrarea ofertelor de bunuri pe site-urile specializate de licitatii. Totodata, acestia sint acuzati ca ar fi folosit diverse programe informatice in scopul obtinerii datelor unor utilizatori reali ai site-urilor respective si ca ar fi utilizat date despre cartile de credit si a conturilor de utilizatori pentru organizarea licitatiilor si asigurarii bonitatii fata de co-contractanti. Mai mult, anchetatorii sustin ca "sefii retelei" obtineau sume de bani si prin procurarea si folosirea de identitati false si a unor conturi bancare.
In ziua de 3 aprilie 2007, procurorii au perchezitionat nu mai putin de 13 domicilii in Bucuresti, Sibiu, Bacau, Timisoara si Braila, in urma carora au fost ridicate in vederea confiscarii echipamente de tehnica de calcul si conectare la Internet, 20 de computere si laptop-uri. La DIICOT Bucuresti au fost audiati 12 dintre membrii retelei, 9 dintre acestia fiind retinuti pentru 24 de ore. Pentru alti 2 suspecti procurorii au dispus masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara pe o durata de 30 de zile.
Categorie articol: 

Comentarii