Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Requiem" - un spectacol despre dragoste si initiere, semnat Alexander Hausvater

Simbata, de la ora 18.00, pe scena Teatrului "Maria Filotti" se va juca spectacolul "Requiem" de Hanoch Levin, montat in viziunea cunoscutului regizor Alexander Hausvater al Teatrului "G. Bacovia" din Bacau. Spectacolul care se adreseaza tinerilor peste 16 ani si dureaza o ora si jumatate, este o satira adresata societatii si sufletului, dupa cum spune chiar regizorul.
"Un spectacol de text, dans, muzica, imagine. Un spectacol care celebreaza viata, dar si moartea. Betivi, curve, heruvimi, suflete de pe doua lumi se intilnesc intr-o odisee fara sfirsit. Animale fantastice, obiecte animate, oameni zburatori. Chagall, Cehov si Felini se intrunesc intr-o creatie nerealizata. Hanoch Levin, magicianul, scrie ultimul sau text pe patul de moarte. Ride, si risul lui inspira o ilaritate fara limite. Personajele isi realizeaza potentialul imaginativ. Devin ce-si inchipuie. Sint toti intr-o faza a vietii cind fiecare lucru devine o descoperire sau o inventie. O nostalgie pentru o lume mai blinda. Un vis de iubire nerealizat. Hanoch Levin lasa in testamentul sau o dorinta profunda. Sa nu devenim umani numai in umbra mortii. Sa ne acceptam. Sa ne iubim. Si sa impartim frateste planeta pe care traim. Un spectacol de initiere. De metaformoza. De dragoste", considera regizorul spectacolului, Alexander Hausvater.
Scenografiain apartine lui Gelu Risca, designer de lumini, ce a reusit, alaturi de regizorul Hausvater, sa demonstreze potentialul scenografic al eclerajului, cu mijloace tehnice nu foarte sofisticate, dar cu foarte multa imaginatie. In spectacol s-au folosit 600 de metri de cablu electric. Din distributie fac parte: Viorel Baltag, Firuta Apetrei, Daniela Vrinceanu, Bogdan Matei, Alina Simionescu, Gabriel Dutu, Florina Gazdaru, Simona Nica, Dumitru Rusu, Bogdan Buzdugan, Cristian Todica, Adriana Pirvu, Iustin Stefan Ciuche.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii