Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Repartizarea cadrelor didactice a decurs fara probleme majore

Ieri a inceput repartizarea pe posturi a cadrelor didactice care au sustinut examenul de titularizare sau care au ocupat un post ca suplinitori.
La Scoala Waldorf si la Scoala de Arte si Meserii Jirlau repartizarea ar fi trebuit sa aiba loc joi, dar din cauza unei defectiuni intervenite in sistemul de transmitere a datelor catre minister, repartizarea a fost aminata pentru ieri. "Am asteptat pina la ora 15.00, sa putem transmite datele on-line catre minister, dar nu s-a putut face nimic, asa ca s-a aminat repartizarea pentru astazi. Noi am avut doar trei candidati, doi s-au titularizat pentru ca au avut medii peste sapte, iar unul a ocupat un post prin suplinire pentru ca a avut nota sub sapte. Sint multumita de cum s-a finalizat procesul de ocupare a posturilor pentru ca ii cunosteam pe cei care au participat la concurs. La noi sint conditii speciale de ocupare a posturilor. Candidatii trebuie sa obtina avizul federatiei Waldorf, si acest aviz nu se da fara recomandarea scolii unde a functionat cadrul didactic respectiv", a explicat directorul Scolii Waldorf, Rodica Fotache.
Tot ieri s-au desfasurat repartizarile si la Scolile "Ion Bancila", "Caragiale" si "Murgoci". La "Ion Bancila" repartizarea se desfasura fara probleme. Candidatii veneau in liniste, isi ocupau posturile, obtineau adeverintele si plecau. Toate disciplinele au fost programate pe ore, astfel incit sa nu se produca aglomerari. Prima data au intrat la repartizari profesorii care s-au titularizat, cei care s-au detasat, apoi cei care au avut continuitate la suplinire. In final au fost repartizati suplinitorii care au sustinut concurs de titularizare dar nu au avut post. Unii dintre suplinitori erau insa necajiti ca postul pe care-l avusesera fusese luat la o etapa dinainte. Directorii care s-au confruntat cu asemenea situatii regretau ca le-au plecat oameni buni, iar pe cei care au venit in loc nu-i cunosc. Ar fi preferat sa-si pastreze oamenii, dar trebuiau sa respecte metodologia de repartizare pe posturi.
Nici la Colegiul "Murgoci" nu a fost probleme cu repartizarile pe posturi, cu exceptia birocratiei, care a ingreunat procesul. Practic, desi repartizarea pe posturi se face on-line, dupa fiecare etapa de repartizare comisiile trebuie sa trimita si prin fax situatiile cu posturile repartizate. Cum la un singur numar trebuiau sa trimita situatiile comisiile din toate cele opt judete pilot, transmiterea prin fax si deblocarea aplicatiei pentru a trece la etapa urmatoare a mers mai greu.
Luni se vor continua repartizarile pe posturi la centrele de la "Caragiale", Insuratei, "Oncescu" Ianca, "Istrati" si Gradinita nr. 11.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii