Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Repartizarea cadrelor didactice continua

Ieri, la centrele de titularizare organizate la Scoala "I. L. Caragiale", Grupul Scolar Industrial "Panait Istrati", Gradinita nr. 11, Grupul Scolar "Nicolae Oncescu" Ianca si Grupul Scolar din Insuratei au avut loc sedintele publice de repartizare a cadrelor didactice pe posturi ca titulari, suplinitori sau detasari. La toate centrele de titularizare, lucrurile au decurs conform planului. Candidatii veneau in liniste, isi ocupau posturile, obtineau adeverintele si plecau. Toate disciplinele au fost programate pe ore, astfel incit sa nu se produca aglomerari.
La Scoala "I. L. Caragiale" a avut loc repartizarea candidatilor pentru postul de suplinire si pentru continuitate. Totul s-a desfasurat in liniste. "Concursul de titularizare a inceput pe 27 mai si am primit dosare de inscriere pina pe 16 iunie. La centrul de titularizare organizat la Scoala “I. L. Caragiale” au fost 212 posturi libere. Am primit initial 205 dosare, din care, la concurs numarul candidatilor prezenti a mai scazut. Vineri s-au titularizat 12 posturi, iar astazi au fost repartizate 50 de cadre didactice pentru continuitate. Urmeaza aprobarea posturilor pentru suplinire", ne-a spus directorul Scolii "I. L. Caragiale", prof. Valeriu Rusu.
In ceea ce priveste Grupul Scolar "Panait Istrati", directorul unitatii de invatamint, prof. Elena Comisan, ne-a declarat ca totul a decurs normal, fara probleme majore: "A avut loc repartizarea pentru posturile titularizabile, iar apoi detasarile la cerere, urmeaza posturile pentru suplinire".
Aceeasi situatie a fost intilnita si la Gradinita nr. 11. "Totul a decurs normal si nu au fost probleme nici cu aparatura. Candidatele si-au ales posturile in functie de notele pe care le-au obtinut la examen. Au fost 23 de locuri titularizabile, toate fiind ocupate de educatoare care au obtinut peste nota 8.00 la examen. Speram ca toate lumea sa ocupe un loc in gradinite, pentru ca sint posturi destule. In toamna, noi le asteptam cu forte proaspete, cu convingerea ca vor sa faca treaba si sa ramina in invatamintul prescolar", a declarat Ecaterina Palade, inspector scolar pentru invatamintul preprimar.
La Grupul Scolar de la Insuratei a decurs totul bine, nefiind sesizate probleme nici in ceea ce priveste organizarea, nici logistica. Directorul Grupului Scolar, prof. Avram Vasile, a explicat programul activitatilor: "Am repartizat intii cadrele didactice pentru continuitate, urmate de cele pentru suplinire, in speranta ca pina dupa-amiaza sa terminam". Aici au fost disponibile 65 de posturi la titularizare, 39 la continuitate, si in jur de 40 pentru suplinire, unde se poate lua catedra cu cel putin noua ore.
De asemenea, repartitia profesorilor a decurs in bune conditii si la Grupul Scolar "Nicolae Oncescu" Ianca, unde au fost dispuse 17 locuri pentru titularizare, iar pentru detasare au fost 2 posturi pe continuitate, dar si 3 posturi repartizate pe baza de punctaj. "Pina acum totul s-a desfasurat normal. Am ajuns la repartizarea posturilor de educatori si mai avem repartizarea invatatorilor si detasarile. Toti candidatii au fost prezenti, organizarea desfasurindu-se conform planului", a declarat directorul institutiei, prof. Elisabeta Gherase.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii