Mergi la conţinutul principal

Regal de tradiţii şi folclor autentic pe Esplanada Dunării

Dansul popular, muzica tradiţională din toate zonele ţării şi frumuseţea costumelor naţionale purtate de participanţii la concurs în cea de a doua seară a Festivalului "Lină Chiralină" au oferit iubitorilor de valori originale o adevărată colecţie de folclor autentic.
Programul a debutat cu Ansamblul Folcloric "Barcăul" , al Clubului Copiilor din Şimleul Silvaniei, care reuneşte elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 19 ani, care s-au îndrăgostit de folclorul românesc şi duc mai departe comoara de suflet a poporului român şi valorile originale din zona etnografică "Barcău". Joi seara, copiii Ansamblului "Barcăul" au prezentat o suită de dansuri din zona Sălajului, grup vocal şi de doinitoare, solişti vocali şi grup instrumentist. Programul a continuat cu Ansamblul de cântece şi dansuri "Rapsodia Prahovei" al Palatului Copiilor din Ploieşti, care a încântat publicul cu dansuri specifice zonei etnofolclorice a Prahovei, dar şi cu repertoriul solistelor vocale, după care au urcat pe scenă copiii Ansamblului "Batyus", de la Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, care au încins atmosfera festivalului. Programul a continuat cu formaţia de dansuri populare "Cătălina" , a Palatului Copiilor Iaşi, Ansamblul " Strugurelul" din Drăgăşani, care au pus în evidenţă folclorul muzical şi coregrafic din zona Moldovei, dar şi vechile tradiţii din principalele zone folclorice ale României. Spectacolul a continuat cu Ansamblul folcloric "Izvoarele Prejmerului", cu prezentarea obiceiurilor populare româneşti, "Mlădiţe româneşti", ansamblu de cântece şi dansuri populare de la Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, "Muguraşii Inimobului" din Slatina şi Ansamblul Folcloric "Sumen"din Bulgaria. Ansamblul folcloric "Plaiurile Dornelor" al Clubului Copiilor Vatra Dornei, judeţul Suceava, unul dintre reprezentanţii de marcă ai folclorului din Ţara Dornelor şi Bucovina, a încântat spectatorii prezenţi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro