Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Recompensă pentru filmul uciderii lui Sorin Pârvu

Părinţii tânărului împuşcat de poliţişti la sfârşitul lunii trecute oferă recompensă celor care deţin imagini video de la incidentul în urma căruia Sorin Pârvu şi-a pierdut viaţa. Ei speră că astfel îi vor convinge pe cei care au filmat scena să-şi facă curaj şi să aducă înregistrările, asigurându-i totodată că le vor proteja identitatea. Tatăl victimei este sigur că astfel de imagini există, deoarece la ora la care s-a consumat incidentul intersecţia era circulată, iar un tramvai era oprit în staţie, doar că oamenilor le este teamă să nu păţească ceva dacă se implică în această anchetă. "Am fost la procuror, la Galaţi, şi m-a întrebat ce ştiu. Am auzit şi eu multe, fel şi fel de versiuni, dar toată lumea se dă la o parte. Le este frică să vorbească, să nu-şi aprindă paie în cap. Nici prietenii nu-mi mai răspund la telefon. Avocaţii nu vor să se bage, nici măcar cei cu care sunt prieten de familie. Aşa ne-am gândit să oferim o recompensă eventualului martor care a filmat scena", a spus tatăl victimei. Cine deţine astfel de imagini îl poate contacta pe Ion Pârvu la numărul de telefon 0746-291603, promiţându-i-se discreţie totală.

Familia a apelat la această metodă în speranţa că va pune mâna pe nişte filmări care vor ajuta la aflarea adevărului, în condiţiile în care nu ştiu ce au găsit anchetatorii în înregistrările camerelor de supraveghere ale băncilor din intersecţia B-dului Dorobanţilor cu strada Şcolilor. Ancheta este la început, încă se iau declaraţii şi se aşteaptă rezultatele testelor balistice. Până acum s-au finalizat audierile rudelor şi ale celor implicaţi în incident, au fost identificaţi martori, dar se mai caută şi alţii. Tatăl lui Sorin Pârvu a reuşit să găsească un singur martor, aflat atunci într-o maşină, care a acceptat să vorbească. "Martorul meu a văzut, însă nu a filmat, de asta ar fi bine să apară şi o înregistrare video. Sunt convins că există imagini, dar oamenilor le este teamă să le arate. Ori le este frică de poliţie, ori de lumea interlopă. Toţi au telefoane mobile şi aveau timp să le scoată şi să filmeze pentru că martorul spune că prima dată au blocat maşina, apoi au coborât şi au început să tragă, pe urmă băiatul a dat în marşarier şi a lovit maşina din spate şi de abia atunci a coborât ofiţerul din ea şi l-a împuşcat", a adăugat Ion Pârvu.

Părinţii sunt hotărâţi să nu se lase până nu-l văd după gratii pe cel care le-a împuşcat copilul, având însă mari dubii că poliţiştii vor fi găsiţi vinovaţi. Bănuielile sunt alimentate şi de informaţiile apărute imediat după incident, potrivit cărora Sorin ar fi murit pe loc şi nu la spital. Aşa îşi explică de ce nu au fost lăsaţi să-l vadă nici la Brăila, dar nici la Galaţi. În plus, familia Pârvu nu a mai reuşit să stea de vorbă nici cu Ionuţ Stoian (n.r. - fiul lui Sebastian Stoian, zis "Neluţu") care era în maşină cu victima în momentul tragediei, întrucât băiatul este protejat, ca să nu păţească şi el ceva.

"Împuşcat din greşeală"

Reamintim că Sorin Pârvu a fost împuşcat de poliţişti de la Inspectoratul General al Poliţiei Române în timpul unei misiuni secrete de capturare a unui brăilean care este urmărit internaţional. Glonţul i-a intrat prin gât şi i-a produs leziuni grave, ducând la decesul victimei, a doua zi, conform informaţiilor oferite de autorităţi. Incidentul s-a consumat pe 26 septembrie, în jurul orei 14.00, când poliţiştii au blocat în trafic autoturismul în care se afla Sorin Pârvu, având informaţii că acesta era folosit şi de urmărit, fără să vadă însă cine este în interior, întrucât maşina avea geamuri fumurii. Poliţiştii, îmbrăcaţi în civil şi cu cagule pe faţă, au coborât din maşini cu pistoalele în mână, moment în care victima, care era în maşină cu unul din fii lui "Neluţu", a crezut că sunt atacaţi de membrii vreunei grupări rivale. Atunci a lovit maşina poliţiştilor, încercând să-şi asigure scăparea, iar judiciariştii de la IGPR au făcut uz de armă ca să-i oprească, unul dintre gloanţe nimerindu-l în gât pe Sorin Pârvu. Victima a fost înmormântată pe 30 septembrie, când zecile de maşini ce au făcut parte din cortegiul funerar au avut lipită pe parbriz sau pe lunetă poza victimei, însoţită de mesajul "Împuşcat din greşeală".

Ultima variantă a anchetatorilor este că focul de armă care a dus la uciderea tânărului a fost tras accidental, însă asta nu înseamnă că nu se poate vorbi de vinovăţie, ci doar că nu a fost cu intenţie. Conform declaraţiilor adunate de la martori, glonţul a fost tras când poliţiştii au deschis portiera maşinii, iar Pârvu încerca să scape de "barajul" forţelor de ordine. Mai exact, în momentul în care maşina a fost blocată de poliţişti, unul dintre aceştia a deschis uşa din spatele şoferului şi, cu pistolul în mâna stângă, l-ar fi somat pe cel de la volan să coboare. Numai că şoferul s-a speriat şi a dat în marşarier, lovindu-l astfel peste mână pe ofiţer, moment în care arma acestuia s-ar fi descărcat.
Like / Share

Comentarii