Mergi la conţinutul principal
Organizaţiile de demoni, extratereştrii, vrăjitoarele şi poliţiştii

Reclamaţii trăznite

luptă cu infractorii, însă, nu de puţine ori, sunt puşi să prindă şi demonii, extratereştrii sau vrăjitoarele • poliţiştii primesc periodic astfel de solicitări din partea brăilenilor, care uneori relatează şi pe sute de pagini problemele “grave” cu care se confruntă • deşi multe dintre reclamaţii ţin de domeniul fantasticului şi ar trebui cercetate mai degrabă de psihiatri, conform legii, poliţiştii sunt obligaţi să le înregistreze, să le studieze şi chiar să dea o rezoluţie, chit că totul este doar pierdere de timp • de exemplu, o femeie s-a plâns că figurează pe o listă secretă şi că este condamnată la moarte, fiind cobai al unei grupări teroriste • o alta le-a cerut poliţiştilor să o scape de o organizaţie de demoni şi să ia măsurile cuvenite împotriva acestora • dar aceştia nu sunt singurii care dau de lucru aiurea secţiilor de poliţie • multe dintre ele au deja “clienţi fideli”, care-i sâcâie cu tot felul de nimicuri, aşa cum este şi cazul unui bărbat cu probleme psihice, care face cu regularitate, de un an şi jumătate, sesizări împotriva vecinilor pe cele mai diverse şi banale fapte

 

Organizaţiile de demoni, vrăjitoarele, extratereştii, sri-iştii sau grupările criminale dau serios de furcă unor brăileni, care, simţindu-se “fără apărare” în faţa lor, cer ajutorul şi intervenţia salvatoare a poliţiştilor, de la care aşteaptă reacţie urgentă. Sub pretextul că viaţa le este pusă în pericol, pe pagini întregi, uneori de ordinul sutelor, brăilenii descriu cu lux de amănunte chinurile la care sunt supuşi zi de zi şi teroarea pe care trebuie s-o îndure. Pe unii îi atacă demonii, pe alţii clonele. Unii se plâng că sunt trecuţi pe liste secrete şi apoi condamnaţi la moarte, alţii, că sunt “scanaţi” fizic şi psihic, de către fiinţe nepământene ori vrăjitori, deşi nici pământenii nu-s aşa paşnici câteodată, aşa că nici ei nu scapă nereclamaţi. “Am nevoie de ajutorul poliţiştilor. Sunt victima unor activităţi teroriste, întreprinse de vecini, împreună cu SRI şi Guvernul României....”, este strigătul disperat de ajutor al unei brăilence, de exemplu.

Deşi par poveşti desprinse din filme science fiction (SF) sau Thriller, toate acestea sunt, de fapt, sesizări reale, de care se “lovesc” periodic angajaţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Şi, ca şi cum nu ar avea altă treabă, oamenii legii trebuie să dea curs tuturor, oricât de trăznite ar fi, ba chiar ajung să facă şi verificări în teren, dacă în unele sunt prezentate aspecte cât de cât reale şi logice, cum ar fi cele în care acuzaţii de serviciu sunt vecinii, chiriaşii, copiii din faţa blocului etc.

Da, sunt reclamaţii de tot râsul, dar care, de multe ori, dau peste cap complet activitatea poliţiştilor, mai ales că în unele situaţii sesizarea transmisă cuprinde sute de pagini. Şi uite aşa, omul legii, stă şi citeşte un adevărat “roman” şi pierde timp încercând măcar să descifreze nemulţumirile reclamantului.

Acestor plângeri transmise direct la Poliţie sau la Jandarmerie, că nici jandarmii nu scapă mai uşor, li se mai adaugă şi numeroase apeluri primite prin Numărul Unic de Urgenţă 112, prin care sunt sesizate multe aberaţii, fără a fi vorba despre vreun eveniment grav. În situaţiile când faptele sesizate prin 112 nu se confirmă, oamenii legii nu pot decât să-i amendeze pe reclamagii, pentru că i-au chemat fără motiv. Pierd însă timp preţios pentru a verifica cele sesizate, şi a se convinge clar că au în faţă persoane cu probleme psihice.

După cum ni s-a transmis de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, în primul semestru al acestui an au fost înregistrate nu mai puţin de 11 petiţii şi două audienţe în care reclamanţii “băteau câmpii”, iar în cursul anului 2016, au fost înregistrate 19 astfel de petiţii şi o audienţă.

Poliţiştii au şi unii clienţi fideli, care continuă să depună reclamaţie după reclamaţie, să se plângă de problemele cu vecinii în special, asta deşi poliţiştii au efectuat cercetări şi au constatat că nu este vorba despre vreo faptă gravă sau penală - de exemplu un copil care se joacă cu mingea într-un apartament, o ceartă între un părinte şi un fiu care a venit mai târziu acasă, discuţii banale între soţi, un televizor cu sonorul mai tare etc.

 

Sesizare - fluviu de 300 de pagini, depusă la Poliţia Municipiului

Dar să facem o scurtă prezentare a celor mai haioase cazuri înregistrate la IPJ Brăila, anul acesta, dar şi anul trecut, puse la dispoziţie de către reprezentanţii instituţiei. Se constată, din exemplele prezentate, că majoritatea celor care fac reclamaţiile de tip SF sunt femei. Însă este surprinzător modul în care sunt detaliate cazurile aduse în atenţia Poliţiei, de multe ori părând reale. Alteori, prin talentul scriitoricesc, petentul reuşeşte performanţa de a transmite teama trăită prin intermediul poveştii aşternute pe hârtie. Chiar dacă din punctul de vedere al celui care se adresează poliţiştilor totul este cât se poate de real, oamenii legii nu prea au cu cine să lupte. Asta, pentru că nu au identificat vreun demon sau vreo grupare teroristă care vrea să aducă sfârşitul persoanei care cere disperată ajutorul.

Cea mai recentă reclamaţie, în care se vorbeşte despre o grupare criminală avându-i drept membri chiar pe vecinii petentului, a fost înregistrată la Poliţia Municipiului, la jumătatea lunii iulie. O brăileancă a sesizat fapte grave şi stă permanent cu frica în sân: “Figurez pe o listă ascunsă, secretă şi sunt condamnată la moarte ilegal, fără drept de apărare, fiind material de experienţă, cobai al unei grupări teroriste, criminale, din care fac parte vecinii mei”, se plânge femeia. Şi nu este singura. La începutul anului 2017, mai exact pe data de 28 ianuarie, o altă brăileancă, de 45 de ani, a venit şi ea la Poliţie să îşi spună “oful”. Reclamanta a făcut nişte solicitări clare: poliţia să cheme la ordine organizaţia de demoni şi să ia măsurile cuvenite împotriva acestora, întrucât o chinuie în mod repetat.

Nici anul 2016 nu a fost lipsit de “clienţi” cu cereri dubioase, pentru reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Oamenii în uniformă au avut de muncă, nu glumă. O femeie a bătut recordul la numărul de pagini scrise şi adresate poliţiştilor. Astfel, la data de 11 mai 2016, o brăileancă, în vârstă de 30 de ani, a adresat Poliţiei Municipiului Brăila un memoriu, de aproximativ 300 de pagini. Ea sesiza atât faptul că, în anul 2015, în timp ce se afla într-un club din Grecia, a fost scanată fizic şi psihic, precum şi alte aspecte ce ţin de vrăjitorie ce-i pun serios viaţa în pericol.

La data de 26 aprilie 2016, o femeie de 66 de ani, din Brăila, s-a adresat instituţiei de Poliţie cu o petiţie prin care a sesizat faptul că este victima unor activităţi teroriste întreprinse de vecinii săi, împreună cu SRI şi Guvernul României. Reclamanta mai sesiza şi faptul că a fost victima infracţiunii de tentativă de omor în somn.

 

Dublura fiului meu pătrunde în locuinţă şi se hrăneşte din el”

Anul acesta însă, o mamă a ajuns să trăiască în aceeaşi locuinţă, cu fiul său şi “dublura” acestuia. S-a plâns că trece prin momente de groază şi nu ştie dacă adevăratul fiu va scăpa cu viaţă, asta pentru că “dublura” se hrăneşte din el. Numai poliţiştii sunt cei care o pot ajuta. “Fiul meu nu doreşte să-şi schimbe numele primit la naştere, iar dublura acestuia pătrunde în domiciliu şi se hrăneşte din el”, este sesizarea transmisă de o femeie de 65 ani, din Brăila.

Poliţiştii brăileni ne-au vorbit şi despre “clienţii fideli”, adică cei care vin cu reclamaţii, una după alta, pentru că li se pare că nimeni nu vrea să îi ajute. De fiecare dată, aspectele sesizate sunt aceleaşi. Potrivit poliţiştilor, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din comuna Viziru, a trimis petiţii timp de un an şi jumătate şi se pare că nu vrea să renunţe. “În perioada 24 martie 2016 - 5 septembrie 2017, acesta a trimis peste 10 petiţii şi a fost în 3 audienţe, reclamând faptul că unii vecini îl ameninţă cu acte de violenţă sau îi adresează cuvinte şi expresii jignitoare, că îl vorbesc de rău şi vor să îi omoare pisicile. Petentul în cauză este cunoscut ca fiind o persoană cu probleme psihice, fiind tratat de poliţişti cu receptivitate şi profesionalism, primind în termen legal răspuns cu privire la aspectele sesizate şi verficările efectuate în cazul sesizărilor depuse, acesta continuând să înainteze sesizări cu caracter repetitiv”.

Oricum, după ce au studiat zecile de pagini cu reclamaţii care de care mai “plângăcioase”, poliţiştii au decis conform legii. “Toate petiţiile din exemplele de mai sus au fost clasate în baza art. 8 alin 1 lit. c). din O.M.A.I. 190/2004 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de primire, evidenţă, examinare şi soluţionare a petiţiilor, precum şi de primire a cetăţenilor în audienţă în structurile Ministerului Afacerilor Interne, conform căruia «Şefii (comandanţii) structurilor care au primit petiţia pentru soluţionare pot dispune clasarea acesteia fără efectuarea de verificări dacă aceasta conţine afirmaţii în mod vădit nereale sau care nu necesită a fi verificate»“, se arată în răspunsul transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, la solicitarea jurnaliştilor.

 

Jandarmii au fost feriţi de “demoni”, dar au fost puşi să caute “atacatori cu unde electromagnetice”

Angajaţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila mai au şi ei parte de sesizări de tip SF, însă nu la acelaşi nivel ca poliţiştii. Cel puţin, în ultimii doi ani, jandarmii nu s-au confruntat cu prea multe plângeri de acest gen, dar au totuşi pe listă o “ciudăţenie”. Recent, o persoană din municipiu a transmis către instituţie o petiţie în care semnala că este ţinta unor atacuri “cu unde electromagnetice” sau “psihotronice”. Cum toate petiţiile sunt luate în serios şi verificate, şi această sesizare în care se relatează fapte din domeniul science-fiction a fost tratată cu seriozitate. Bineînţeles că răspunsul jandarmilor a fost că cele reclamate nu se confirmă. Potrivit inspectorului şef al Jandarmeriei Brăila, col. Vasile Moţ, în ultima lună, au sosit doar două petiţii, care nu s-au confirmat. Era vorba despre o persoană care a solicitat sprijinul deoarece era sigură că este ţinta unor atacuri “cu unde electromagnetice de un spectru necunoscut”. Persoana este cunoscută jandarmilor, dar nu mai fusese în audienţă. Acum a venit însă cu plângerea şi a cerut ajutorul forţelor de ordine.

Culmea este că, potrivit legii, în cazul unor astfel de sesizări, din care se vede clar că reclamanţii au anumite probleme, poliţiştii sau jandarmii nu au competenţa de a sesiza mai departe instituţiile specializate din domeniul sănătăţii sau protecţiei sociale, care îi pot prelua şi trata. Se poate face acest lucru doar dacă persoana reclamantă comite vreo infracţiune sau contravenţie. Poate că ar fi nevoie de o modificare a legislaţiei, asta dacă ne gândim că se poate da o mână de ajutor, pentru tratarea unui bolnav care “aruncă” în stânga şi-n dreapta cu plângeri de sute de pagini şi nu are probabil o familie care să îl ajute.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro