Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reacţie controversată a unei poliţiste locale faţă de un tupeist - pericol public

• un individ i-a sfidat, zilele trecute, pe brăilenii care stăteau la coadă pentru a-şi plăti taxele şi impozitele • bărbatul în vârstă de 27 de ani a refuzat să stea la rând, la fel ca toată lumea, pe motiv că are de plătit doar “un leu” • după ce a fost apostrofat de cetăţeni, individul a început să devină agresiv şi să profereze ameninţări • pentru ca incidentul să nu degenereze, poliţistul local care asigură ordinea în instituţie l-a condus pe bărbatul recalcitrant în faţă, la ghişeu • atitudinea sa i-a indignat şi mai tare pe unii dintre cei prezenţi • conducerea Poliţiei Locale spune însă că agentul a procedat profesionist deoarece individul este cunoscut ca având afecţiuni psihice, iar când intră în criză devine foarte violent

 

Un incident petrecut miercuri, 21 martie, la centrul de încasări impozite şi taxe de pe bulevardul Cuza i-a indignat pe cei care stăteau la coadă pentru a-şi achita dările către stat. Totul a fost provocat de un individ tupeist căruia i s-a părut mult sub demnitatea lui să aştepte la rând, la fel ca toată lumea, insistând să fie lăsat să intre în faţă, pe motiv că ar avea de plătit doar “un leu”, taxă pentru eliberarea unei cărţi de identitate provizorie. Felul cum a intervenit politistul local care asigura paza instituţiei a “pus paie pe foc”, sporind nemulţumirea unora dintre cei prezenţi. Pentru ca lucrurile să nu degenereze, poliţista care asigura ordinea în instituţie l-a condus pe bărbatul recalcitrant la ghişeu, permiţându-i astfel să nu mai stea la coadă la fel ca restul celor prezenţi. Gestul său a sporit indignarea brăilenilor aflaţi la rând. Se pare, totuşi, că agentul a avut un motiv temeinic pentru a proceda în acest mod: bărbatul este cunoscut ca având afecţiuni psihice, iar când intră în criză devine foarte violent.

Un martor ocular ne-a relatat felul cum s-au petrecut lucrurile, prin intermediul unei sesizări trimise pe adresa redacţiei: “Poveste despre spiritul civic şi simţul datoriei: În ziua de 21 martie 2018, între orele 11:00-12:00, la ghişeele pentru plata impozitelor locale de pe bulevardul Cuza era o coadă considerabilă, ca de obicei. La un moment dat, apare un tânăr de circa 25 - 30 de ani, brunet, îmbrăcat în jeanşi, pantofi sport negri cu motive florale, geacă grena închis cu pepit, cu barbă. Nerăbdător, acesta trece de toţi cetăţenii care stăteau la coadă şi se îndreaptă spre ghişeu. La insistenţele cetăţenilor, acesta se aşează la rând, după care devine foarte nervos. Afirmă că are de plătit doar un leu şi că vrea musai să plătească.

Un domn în vârstă îl apostrofează, văzând că insistă să nu stea la rând. Simţindu-se jignit, individul se adresează acelui domn în vârstă, spunându-i că abia s-a eliberat din Penitenciar şi că, dacă îl va întâlni pe stradă, îl va «jmenui». După multe discuţii, poliţistul local (o doamnă) însărcinat cu ordinea în cadrul acelei instituţii, l-a condus pe individul nerăbdător la ghişeu, pe lângă toţi cetăţenii care aşteptau la rând, achitându-şi taxa. La nedumerirea casierei care nu pricepea de ce a trebuit ca individul să nu aştepte la rând, poliţistul local a spus doar:«Lăsaţi-l...»“, ne-a povestit persoana indignată de modul cum a decurs acest incident şi de felul cum a acţionat poliţistul local aflat la datorie.

Cotidianul nostru a solicitat un punct de vedere de la conducerea Poliţiei Locale. Directorul acestei instituţii, Georgică Tănase, s-a declarat convins că poliţistul local a acţionat corect, oferindu-ne şi o explicaţie a acestui fapt. “Persoana care a provocat acel incindent este cunoscută ca având afecţiuni psihice. Este vorba despre brăileanul Mihai D., în vârstă de 27 de ani. Această persoană, dacă nu este calmată în momentele sale de criză, se comportă extrem de violent, se loveşte cu capul de obiecte, se automutilează. Comportamentul său este cunoscut de agenţii Poliţiei Locale şi de cei ai Poliţiei Naţionale, deoarece a provocat mai multe incidente, fiind condus în repetate rânduri la Spitalul de Psihiatrie. Având în vedere aceste antecedente, poliţistul local a acţionat profesional, procedând la calmarea persoanei pentru evitarea degenerării situaţiei. De altfel, cei mai mulţi dintre cei prezenţi au înţeles cum stau lucrurile, fiind de acord ca Mihai D. să fie lăsat să îşi achite taxa înaintea celor care stăteau la rând”, ne-a declarat directorul Tănase.
Categorie articol: 

Comentarii