Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Razboiul cu lipsa de bun simt pare fara de sfirsit

Pe parcursul lunii noiembrie, comisarii braileni ai Garzii Nationale de Mediu au continuat seria actiunilor dedicate depistarii si sanctionarii persoanelor care depoziteaza deseuri in zone neautorizate. Au fost vizate, in special, localitatile Baraganu, Zavoaia si Braila. Cele mai multe probleme au fost depistate in municipiul Braila, unde s-au inventariat toate haldele ilegale de gunoi existente si li s-a pus in vedere celor trei operatori de salubritate - "Eco", "Brai-Cata" si RER -, precum si Primariei, prin Directia de Administrare si Gospodarire Locala, sa remedieze neregulile constatate.
In comuna Zavoaia, s-a constatat ca platformele de deseuri si gunoi de grajd sint prea extinse, depistindu-se si depozite ilegale de deseuri. De aceea, s-au stabilit masuri privind desfiintarea depozitelor ilegale de gunoi, montarea de placute avertizoare si sistematizarea platformelor de deseuri satesti.
Cele mai putine nereguli s-au gasit in Baraganu, unde nu s-au inregistrat depozitari de deseuri in alte locuri decit cele stabilite de Consiliul Local, insa s-au dispus masuri de sistematizare a platformelor de gunoi reglementate de Primarie, fiindca suprafetele erau extinse peste limitele stabilite.
In cele trei localitati amintite, dar si in Urleasca, cinci persoane fizice au fost amendate, pentru aruncarea gunoiului in locuri nepermise, sanctiunile aplicate insumind 4.800 RON (48 milioane de lei vechi).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii