Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ramona Mănescu, validată de ALDE pentru funcţia de ministru de Externe

Liderii ALDE au decis în ședința de azi ca Ramona Mănescu să preia conducerea Ministerului de Externe.

 

Ramona Mănescu este fost europarlamentar PNL, care a trecut la ALDE și care s-a ocupat personal de vizitele Vioricăi Dăncilă în Emirate, în vara anului trecut. 

După discuțiile de duminică la care au participat toți miniștrii și pe o parte a membrilor CEX, era dată ca sigură plecarea din funcție a miniștrilor de Externe, Teodor Meleșcanu, și de Interne, Carmen Dan, a căror demitere a fost cerută și de președintele Iohannis, pentru modul defectuos în care au gestionat alegerile europarlamentare din 26 mai. 

Citiți și:  Tăriceanu confirmă că Meleșcanu va fi schimbat. „Știm cât de greu este să te lupți cu percepția publică”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a confirmat duminică seara că ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, pleacă din guvernul condus de Viorica Dăncilă.

„Mâine vom valida înlocuirea ministrului de externe. Știm amandoi cât de greu este să te lupți cu percepția publică”, a spus președintele Senatului.

Surse din conducerea PSD declarau pentru digi24.ro că dintre miniștrii ALDE doar Meleșcanu va pleca, fiind păstrați pe funcții ministrul Energiei, un apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu, și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.
Categorie articol: 

Comentarii