Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Raluca Turcan este pentru o schimbare de premier

"O schimbare de premier, evident cu unul care să-ţi ofere credibilitate maximă şi o persoană foarte apreciată, ar putea constitui o relansare atât pentru Guvern, cât şi pentru PDL. Dacă subiectul este redeschis, îmi menţin opinia că o schimbare de premier poate să revitalizeze, însă nu este suficient. Trebuie făcută o evaluare şi a miniştrilor şi a celor din eşaloanele inferioare ale PDL, pentru că, chiar dacă reformele PDL vor continua, nu este suficient să ajungem la recredibilizarea partidului. Recredibilizarea vine din eliminarea tuturor vulnerabilităţilor şi din oameni credibili, care să poată dialoga şi cu electoratul şi cu adversarii din opoziţie", a spus ea.

Întrebată dacă vrea să spună că unii miniştri nu şi-au făcut treaba, deputatul a replicat: "Oricând e loc şi de mai bine. Evident că sunt miniştri care n-au comunicat bine nici cu oamenii, nici în bătălia cu adversarii, oameni care nu au avut rezultatele pe care şi le-au propus în ministerele lor şi asta e obligaţia premierului, să-şi facă propria evaluare a modului în care oamenii din echipa sa guvernamentală au răspuns aşteptărilor pe care el le-a avut".

"Sunt un om politic raţional, nu emoţional, nu o să rămân ancorată în trecut", a precizat Raluca Turcan

Raluca Turcan a mai afirmat că cel mai mare pericol pentru PDL "ar fi să nu ne mobilizăm cu toţii şi să nu vâslim cu toţii în aceeaşi direcţie, unii să declare un non-combat", opinând că, pe fondul scăderilor electorale, este posibil ca unii dintre cei care văd că nu se vor mai regăsi pe listele PDL să nu mai muncească la fel pentru partid.

Turcan a fost întrebată şi despre modul cum percepe înfrângerea de la convenţie, când a pierdut postul de vicepreşedinte. Ea a arătat că a depăşit acest moment, dar că se bucură pentru fiecare vot pe care l-a primit, deoarece oamenii au vrut-o în BPN în pofida înţelegerilor dintre liderii PDL. "Sunt deputat, preşedinte al Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor şi sunt un om politic raţional, nu emoţional, nu o să rămân ancorată în trecut. Este un moment politic pe care l-am depăşit şi obiectivul meu politic este să sprijin oameni. (...) Dar, pentru că spuneaţi că n-am reuşit să strâng numărul de voturi - aceasta e o formulă pe care au folosit-o mulţi în ultima perioadă - pentru mine fiecare vot pe care l-am obţinut la congres este extrem de valoros şi mă obligă enorm pentru că este un vot pe care mi l-au dat colegii mei chiar în pofida a ceea ce li s-a recomandat de preşedinţii de organizaţie. E o performanţă pe care o apreciez şi cu care rămân. Până la urmă a fost un rezultat (să obţin, n.r.) aproape jumătate din numărul delegaţilor de la congres, deci e o performanţă", a subliniat ea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii