Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Raiduri NATO vizează baza lui Gaddafi, după ce acesta a criticat revoltele din lumea arabă

Martori oculari au declarat că au văzut fum negru ridicându-se de la baza Bab al-Aziziya, a lui Gaddafi, situată în centrul Tripoli, la scurt timp după ce avioane au survolat zona.
"Ce aţi realizat prin aceste revoluţii? Substituirea unui regim guvernamental cu altul?", a declarat Gaddafi într-un mesaj audio difuzat de televiziunea de stat sâmbătă seara.
El l-a descris pe preşedintele egiptean Hosni Mubarak drept "sărac şi modest" şi a spus că acesta ar trebui onorat, nu umilit.
În declaraţii făcută cu ocazia aniversării loviturii de stat din 1952, care a marcat sfârşitul monarhiei egiptene, Gaddafi a spus că actualul conflict din ţara sa este rezultatul unui "complot colonialist" împotriva regimului său.
Din februarie, regimul lui Gaddafi se confruntă cu o revoltă populară, a cărei reprimare sângeroasă a dus la o intervenţie militară internaţională, în baza unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU.
În 19 martie, o coaliţie de ţări occidentale a lansat o operaţiune militară pentru a apăra populaţia civilă din Libia. Câteva zile mai târziu, comandamentul operaţiunii a fost preluat de NATO.
Iniţial, raidurile aeriene urmau să se încheie în 27 iunie, dar Alianţa a decis să le prelungească până la sfârşitul lui septembrie.
Categorie articol: 

Comentarii