Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Radu Stroe: Actualizarea listelor electorale este de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională

Ministrul delegat al Administraţiei, Radu Stroe, a declarat duminică, referitor la actualizarea listelor electorale, că s-au primit toate datele din teritoriu şi că acestea sunt de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională (CC) în legătură cu referendumul din 29 iulie.
Potrivit lui Stroe, ultimele date necesare pentru actualizarea listelor au fost primite în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi că următoarea etapă este centralizarea acestora.
Întrebat dacă rezultatele acestor demersuri sunt de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională, ministrul delegat al Administraţiei a răspuns: "Da".
Radu Stroe a mai spus că, în cadrul procesului de actualizare a listelor, au fost depistate persoane cu actele de identitate expirate "nu de o lună, două, ci de doi, cinci sau şapte ani".
Tot ministrul delegat al Administraţiei, Radu Stroe, a răspuns, sâmbătă, unei întrebări privind eventuale schimbări majore care ar putea apărea după centralizarea datelor din teritoriu, spunând că "va fi interesant".
Ministrul delegat pentru Administraţie nu a precizat în ce ar consta eventualele schimbări majore pe listele electorale permanente, în urma actualizării, rezumându-se să afirme: "Va fi interesant, veţi vedea".
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat, tot sâmbătă, că acţiunea de strângere a datelor din teritoriu necesare pentru documentele cerute de Curtea Constituţională, în legătură cu referendumul, va continua până luni, când se speră că aceasta va fi finalizată.
Duşa a mai spus că, tot luni, ar urma să fie redactate respectivele documente, în urma centralizării informaţiilor privind listele electorale permanente.
Întrebat despre posibilitatea ca PDL să boicoteze actualizarea listelor, Duşa a spus: "Nu cred că cei de la PDL pot să boicoteze o acţiune legală, dispusă de Curtea Constituţională".
Curtea Constituţională a admis, în 14 august, solicitarea formulată de preşedintele suspendat, Traian Băsescu, de preschimbare a termenului şedinţei CC la care va fi decisă validarea sau invalidarea referendumului de demitere, pentru 21 august, motivând instabilitarea politică şi impactul asupra economiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii