Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Răzvan Popa şi Lucian Popa sunt laureaţii din 2009 ai raliului "Prieteniei" Dobrich - Brăila

Tradiţionala întâlnire organizată anul acesta de CBA Dobrich şi Motor Sport Club Brăila a avut în program 8 probe diferite, în teren cu acoperiri diferite, pe un parcurs comun de 280 km, pentru prima dată etapa de regularitate desfăşurându-se pe un traseu nou Dobrich - Constanţa - Măcin - Brăila.
Anul acesta, logistica şi pregătirea materialelor de concurs au fost întocmite de către partea bulgară
Ineditul concursului l-a reprezentat faptul că startul s-a dat alternativ pentru concurenţii români şi bulgari, iar perechile internaţionale au punctat în clasamentul echipelor Prieteniei.
Tot inedită a fost şi prezenţa la start a celui mai tânăr participant, ca navigator, în persoana Irinei Gheorghiu, care la vârsta de 17 ani a concurat în echipaj cu tatăl ei.
În prima zi de concurs, la Dobrich au avut loc 4 probe speciale şi pentru că lupta fost foarte strânsă, primele patru echpaje au fost despărţite de câte o secundă. Primul loc în Bulgaria a fost adjudecat de echipajul brăilean Mădălin Ignatencu - Costică Coman.
În cea de-a doua zi de concurs s-au desfăşurat probele speciale la Brăila, iar în seara aceleeaşi zilei a avut loc şi festivitatea de premiere, unde toţi participanţii au primit medalii şi diplome.
Câştigătorii ediţiei 2009 a raliului "Prieteniei" Dobrich - Brăila au fost Razvan Popa şi Lucian Popa. Pe locurile următoare s-au clasat echipajele Neven Gheorghiev - Niculinka Todorov şi Mădălin Ignatencu - Costică Coman, poziţia a patra revenindu-le brăilencelor Aurica Stănilă şi Emiliei Mihăilă.
Clasamentul "Prieteni", pe echipe, a avut următoarea configuraţie:
1 Răzvan Popa - Lucian Popa/Nicolai Kortelov - Nasko Tzonev
2 Aurica Stănilă - Emilia Mihăilă/Gheorghi Dimitrov - Svetlin Spasov
3 Mihai Nicolae - Valentin Nemţanu/Neven Gheorghiev - Niculinka Todorov.
"Numai cei ce vor participa ca organizatori sau concurenţi vor întelege de ce se continua tradiţia, cum se foloseşte drept carburant superior «prietenia». Raliurile trec, dar amintirea lor rămâne şi dorinţa de a ne întâlni anul viitor va fi mult mai mare. Vreau să mulţumesc pe această cale tuturor celor care ne-au sprijinit ca acest raliu să se desfăşoare în condiţii foarte bune", a declarat Gheorghe Mihăilă, directorul acestui concurs
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii