Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Răzvan Lucescu spune că nu va fi o dramă dacă naţionala va rata calificarea la EURO 2012

"Unul dintre obiectivele impuse de FRF a fost să revenim în urna a doua valorică, iar acesta a fost atins. Echipa naţională a obţinut un bilanţ pozitiv, mai ales că fotbalul românesc traversează un moment dificil. Sunt mulţumit de acest început la echipa naţională. Trebuie să facem recontrucţia echipei, însă nu e simplu. Au fost preliminarii în 2002, 2004, 2006, 2008, 2010, însă doar la o campanie am obţinut calificarea. Dacă ne vom califica în 2012 este un lucru bun, dacă nu, nu trebuie să facem o dramă. Noi, cei din staff-ul tehnic, vom pleca oricum dacă nu vom reuşi calificare. Chiar dacă mulţi nu vor, noi o să mergem la Campionatul European din 2012", a spus Lucescu.

Tehnicianul s-a referit şi la diferendul pe care îl are cu Mutu şi Adrian Cristea, despre care spune că nu îi mai poate educa la vârsta pe care o au aceştia: "Atunci când vin la naţională, jucătorii trebuie să se subordoneze echipei. Când grupul este unit, poate trece peste orice greutate. Până la urmă, la echipa naţională vor rămâne doar cei puternici. Există un nou set de reguli la echipa naţională. Ne vor ajuta la întărirea echipei, la relaţiile dintre mine şi jucători. Câţi ani are Mutu? 30? Trebuie să-l educ eu la vârsta asta? La fel şi în privinţa lui Adrian Cristea. Nu e obligaţia mea să îi educ la vârsta asta. Orice om are ceva bun în el şi voi încerca să scot acest lucru din el. Dacă el întoarce spatele, eu nu am ce să fac".
Selecţionerul a vorbit şi despre problemele medicale ale unor jucători convocaţi, dar şi de dificultăţile pe care alţii le traversează la echipele de club: "Tănase este un jucător talentat, pe care mă bazez la prima reprezentativă. Marica a fost până acum un om de bază la echipa naţională, dar dacă nu va juca în continuare, atunci va fi o problemă pentru el. Daniel Niculae este un jucător sensibil. A avut şi problema cu tatăl său, însă acum şi-a revenit şi este pe un drum bun", a spus Lucescu, care s-a referit şi neconvocarea lui Florin Costea: "Cu ce mă încălzeşte că un jucător are 10 goluri înscrise, însă echipa sa se bate la retrogradare?".

Răzvan Lucescu a mai afirmat că oficialii FRF i-au promis că începând cu următoarea acţiune a echipei naţionale, meciurile din Liga I nu vor mai avea loc niciodată în ziua reunirii lotului: "Am solicitat Comitetului Executiv al FRF ca să fie pentru ultima dată când un meci din Liga I să se joace luni, într-o zi de reunire a echipei naţionale. Mă deranjează că Steaua joacă azi, dar mi s-a promis că este pentru ultima oară şi naţionala va avea prioritate".

Partida amicală Polonia-România se va disputa sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 18:00, pe stadionul Legia din Varşovia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii