Mergi la conţinutul principal

Răzvan Burleanu a dialogat cu oamenii de fotbal din şapte judeţe

Joi, de la ora 11.00, la complexul Danimex din Brăila conducerea Federaţiei Române de Fotbal s-a întâlnit cu membrii afiliaţi din şapte judeţe, Buzău, Constanţa, Călăraşi, Galaţi, Ialomiţa, Tulcea şi Brăila. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, vicepreşedintele Octavian Goga, Gheorghe Chivorchian, secretarul general al forului de la Bucureşti şi nu în ultimul rând, consilierul preşedintelui FRF, Gabriel Bădescu au dialogat în jur de trei ore cu cei 40 de invitaţi la această acţiune organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Brăila.
"O acţiune utilă pentru toţi cei prezenţi. Ni s-au adus la cunoştinţă programele derulate de FRF şi ceea ce a fost foarte important a fost faptul că am putut dialoga pe temele care ne interesează pe noi în mod deosebit", a declarat cu acest prilej Laurenţiu Vărgatu, preşedintele AJF Brăila.
Pe agenda şedinţei au figurat o informare cu privire la proiectele FRF aflate în derulare, printre acestea figurând "Sportul - Spaţiu de incluziune socială" sau caravana "Mingea e la voi", o informare cu privire la organizarea celor patru meciuri de la Euro 2020 şi o alta care a cuprins modificările legislative înaintate Parlamentului României de către FRF, precum şi înştiinţarea membrilor afiliaţi cu privire la posibila organizare a Campionatului European de Fotbal din 2018. După prezentarea punctelor de pe agenda FRF au urmat discuţii şi o conferinţă de presă.
"Ne-am propus ca în acest final de an să discutăm cu toţi membrii afiliaţi din ţară, iar această primă şedinţă a fost benefică ambelor părţi. Şi vreu să-i multumesc preşedintelui AJF Brăila, Laurenţiu Vărgatu pentru modul ireproşabil în care a organizat această primă acţiune din ţară. Am prezentat mai multe informări cu privire la programul de priorităţi pe care le are Federaţia. I-am informaţ pe reprezentanţii cluburilor invitate că am depus deja la Parlament un amendament de modificare al legii 69 şi sper ca acesta să fie aprobat pentru că nu numai fotbaliştii vor beneficia de viitoarele facilităţi ci toţi sportivii din ţară", a precizat preşedintele FRF.

Răzvan Burleanu: "Punem accentul pe dezvoltarea infrastructurii"

Rugat să spună dacă FRF s-a hotărât asupra oraşelor în care se vor înfiinţa centre regionele de fotbal Burleanu a răspuns prompt: "FRF va pune mare accent pe dezvoltarea infrastructurii. În acest sens am stabilit că vom organiza mai multe centre zonale de fotbal dar numai acolo unde sunt condiţii foarte bune. Două astfel de centre vor fi la Timişoara şi Târgu Mureş, asta este deja o certitudine, probabil că următorul se va înfiinţa la Slatina. La Brăila am avut o rundă de discuţii cu oficialităţile oraşului şi probabil că vom mai discuta pe această temă. Referitor la infrastructură în parteneriat cu Guvernul României vom construi 400 de terenuri de fotbal până în 2020 şi cu siguranţă că şi oraşul Brăila intră în calculele noastre. Obiectivul nostru este să reintroducem în conştiinţa oamenilor şi în special a copiilor, jocul de fotbal. Nu neapărat fotbalul de performanţă ci fotbalul privit ca mişcare în aer liber şi în felul acesta vom avea copii sănătoşi".

O Ligă a II-a cu o singură serie

Când a venit vorba despre fotbalul din Liga a II-a Burleanu a spus că singura şansă ca şi acest eşalon să devină competitiv este aceea a formării unei singure serii. În opinia sa aceasta ar fi soluţia ca meciurile din Liga a II-a să fie televizate iar echipele să primească bani din drepturile de televizare.
"În momentul de faţă foarte puţini spectatori merg pe stadioanele din Liga a II-a, meciurile nu sunt de un nivel valoric ridicat iar televiziunile nu se înghesuie să le transmită. Eu am mai spus, ca să avem rezultate trebuie să luăm măsuri dure, iar o soluţie din punctul meu de vedere este formarea unei singure serii de Liga a II-a. Numai atunci vor fi meciuri tari, interesul televiziunilor va fi altul şi echipele vor putea primi sume frumoase din drepturile de televizare", a fost concluzia preşedintelui FRF.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro