Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Putin avertizeaza ca nivelul de alerta terorista ramine "foarte ridicat" in Rusia

Nivelul de alerta terorista este in continuare "foarte ridicat" in Rusia, a avertizat, luni, in cadrul unei reuniuni a Consiliului de Ministri, premierul rus Vladimir Putin, citat de agentiile ruse, relateaza AFP.
"Trebuie sa fim constienti ca aceasta amenintare persista si ca este foarte ridicata", a declarat Putin, precizind ca "lovituri grele au fost date terorismului".
Guvernul rus urmeaza sa examineze, luni, noul program federal de combatere a terorismului, dupa expirarea in 2007 a celui precedent.
Premierul a insistat ca mai multe mijloace sa fie alocate acestui domeniu: trebuie consacrate "zeci de miliarde de ruble", a subliniat el, potrivit agentiilor ruse.
Prioritatea este "consolidarea securitatii statului, a societatii, concret a fiecarei persoane", a adaugat Putin, el insusi fost ofiter KGB, institutie insarcinata cu securitatea statului in perioada URSS.
Tentativele organizatiilor teroriste de a recruta noi membri sint deosebit de frecvente in sudul Rusiei, unde se afla Cecenia si alte republici caucaziene, afirmase in aprilie Nikolai Patrusev, fostul lider al FSB, serviciul insarcinat cu securitatea interna.
Tentativele vizind fortele de ordine sint frecvente in regiunea instabila a Caucazului rus, unde combatantii separatisti sint in continuare activi, in pofida incheierii oficiale a razboiului din Cecenia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii