Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Punctul de pensie ar putea fi majorat in doua transe, in martie si septembrie

Punctul de pensie ar putea fi majorat, in 2009, in doua transe, in martie si in septembrie, se arata intr-o proiectie preliminara a bugetului de stat pe 2009, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.
Majorarea punctului de pensie s-ar putea face, in 2009, in doua etape, prima in martie, iar a doua, care sa duca valoarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu pe economie, in septembrie, potrivit unei schite preliminare a proiectiei de buget pe 2009.
Surse guvernamentale au afirmat ca majorarea punctului de pensie pana la 45% din salariul mediu pe economie in doua etape nu a fost decisa la nivelul coalitiei PDL-PSD, o decizie finala urmand sa se ia dupa ce ministrii social-democrati vor discuta cu ministrul Finantelor.
Aceeasi proiectie preliminara de buget mai prevede majorarea pensiei la grupele I si II de munca tot in doua etape, in martie fiind prognozata o majorare de 20%, iar la 1 ianuarie 2010 o alta majorare, care sa duca la cresterea cu 50% a pensiei pentru aceste grupe de munca.
De asemenea, se ia in calcul o plafonare a majorarilor pensiilor, in functie de punctele de pensie, plafonare care ar putea interveni pentru pensiile in cuantum de 2.5 sau 3 puncte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii