Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD si-a desemnat, deja, potentialii candidati la Primaria municipiului

Organizatia PSD Braila si-a desemnat deja trei posibili candidati pentru functia de primar al municipiului si are de gind sa-i mediatizeze, ca sa fie din ce in ce mai cunoscuti, pentru electorat. Presedintele PSD, Gheorghe Bunea Stancu, le-a facut ieri o surpriza chiar potentialilor candidati, dezvaluind acest lucru, in cadrul unei conferinte de presa. Stancu a explicat ca a cerut colegilor interesati sa-si exprime dorinta, s-a intocmit o lista cu cei care s-au inscris si numele acestora a fost supus votului organizatiei municipale, pentru a se stabili care sint cei mai potriviti pentru a intra in cursa pentru cistigarea primariei municipiului, in 2008. In urma votului, au fost retinute trei nume, care, de acum inainte, vor fi scoase "la inaintare": "Va trebui sa avem un exercitiu mediatic al celor care ar putea candida la functia de primar al municipiului. Deocamdata avem trei asemenea persoane, si este vorba despre Aurel Simionescu, Doru Damian si Viorel Balcan. Aceste nume au fost stabilite prin votul colegilor nostri de la organizatia municipala. Sigur ca pot aparea si altele, in timp, si vom face o evaluare dupa ce se va face un tur mediatic si vom decide care are sanse, dintre ei. Ceea ce noi am hotarit intre noi este ca acela care are sanse va fi sprijinit de noi toti. Cei trei vor trebui sa ia act vizavi de ceea ce se intimpla in Primarie, sa monitorizeze activitatea municipalitatii si sa exprime puncte de vedere, pe aceasta tema, iar in apropierea perioadei alegerilor, vom face o evaluare si vom vedea care dintre ei are sanse mai mari. Se va face un sondaj de opinie".
Intrebat fiind daca, personal, crede ca Viorel Balcan are sanse sa fie desemnat candidatul PSD la Primaria municipiului, Stancu a raspuns: "Eu sint dator sa dau sanse tuturor, deci toti cei care vor, pot sa-si exprime aceasta dorinta. El a fost pus pe lista celor interesati sa candideze, si s-a situat in primele trei locuri, intre preferintele membrilor organizatiei municipale. Potential au toti trei, dar acum, vom vedea care va fi cel mai bun, dintre ei. Ei s-au inscris, ne-am dus in organizatie, am prezentat lista, s-a facut un vot preliminar si ei trei au iesit pe primele loruri. Au fost 5-6, au ramas trei. Cine a vrut sa se inscrie pe aceasta lista, s-a inscris. Acum, ei trebuie sa se bata intre ei, sa fie desemnat cel mai bun".

"De ce cred eu ca as putea sa fiu primar?"

Senatorul Aurel Simionescu si-a explicat optiunea pentru candidatura la Primarie prin aceea ca vrea sa lase ceva in urma lui, si ca primar, ar avea mai multe sanse sa faca ceva palpabil, decit in calitate de parlamentar: "Cred ca trebuie sa gasim cea mai buna solutie pentru Braila si pentru partea de administrare a orasului. Eu cred ca pot sa fac acest lucru mai bine decit se face acum, si apoi, eu cred ca dupa un primar sau un presedinte de CJ ramine ceva, mai mult decit dupa un parlamentar. Cred ca fiecare vrea sa lase dupa el ceva, dupa ani de zile de munca in slujba comunitatii. In plus, poate ca a fost si o decizie influentata de faptul ca s-a spus "cine poate sa faca acest lucru, dintre noi, cei care ne aflam la aceasta masa?", si concluzia a fost ca si eu as putea sa incerc, sa vad ce spun colegii nostri de partid". Simionescu a explicat ca este interesat si de o continuare a activitatii de parlamentar, dar, ca prioritate, vizeaza in primul rind administratia locala si abia apoi, una in Senat sau Camera Deputatilor"
In ceea ce-l priveste pe Doru Damian, acesta este sigur ca urmatorul primar al municipiului va fi unul PSD, dat fiind ca, in opinia sa, actuala guvernare locala este dezastruoasa. Damian sustine ca de mai mult timp a primit sugestii de la diversi cetateni, sa candideze la functia de primar, dat fiind ca ar avea calitatile necesare, insa abia acum s-a hotarit: "Eu am o satisfactie pentru ca am foarte multi colegi care s-au gindit ca as putea candida la Primaria municipiului Braila. De ce cred eu ca as putea sa fiu primar? Unu, pentru ca sint un tip foarte hotarit, sint un tip de actiune, imi place sa lucrez in echipa, si la ora actuala PSD are o echipa de mare potential care poate scoate Braila din conul acesta de umbra, cenusie spre neagra in care se afla. Cred ca am si demonstrat niste calitati, ca director la Directia Muncii. Sint un om de lege, cunosc administratie, spre deosebire de multi altii care nici nu stiu, nici nu vor sa invete, sau altii, care isi fac veacul prin primarie si care interpreteaza legislatia de acolo dupa bunul lor plac, le-as zice ciocoii din Primarie. Chiar daca sint voci care spun ca "Damian nu stie nimic", eu ii desfid si vreau sa le spun ca stiu foarte multe lucruri. De asta zic ca, fiind un om de echipa si unul hotarit, un om de lege, cu cunostinte profesionale, pot candida cu succes la aceasta functie".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii