Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD mai face o data podul peste Dunare

Consilierii judeteni au votat ieri acordul de parteneriat intre judetul Tulcea si judetul nostru privind realizarea unor programe de dezvoltare zonala dar si pentru construirea podului suspendat peste Dunare. Desi proiectul este promovat intr-un mod foarte entuziast de catre presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, care spune ca ministrul transporturilor, Ludovic Orban, i-a promis ca se vor incepe lucrarile la caietul de sarcini pentru pod, democratii braileni vad altfel lucrurile. Astfel, in vreme ce Stancu i-a asigurat astazi pe cei prezenti la sedinta CJ despre importanta proiectului si faptul ca este cit se poate de realizabil, democratii au preferat sa defineasca intregul proiect ca pe o propaganda cu iz electoral. "Am vorbit cu Orban care ne-a spus ca de ieri sint la semnat actele pentru a se da drumul la licitatia pentru caietul de sarcini. Sper ca in 45 de zile sa avem caietul gata. Dupa ce va face si Tulcea observatiile necesare vom da anunturile internationale pentru concesioanrea lucrarii", a explicat ieri dimineata presedintele CJ. Sigur pe el, Stancu nu a fost tulburat de remarca democratului Mario Da'Ros care i-a atras atentia ca a vorbit cu vicepresedintele CJ Tulcea si ca acesta habar nu avea de acest parteneriat semnat la Braila. "Poate la Tulcea informatiile circula mai greu", a fost raspunsul presedintelui CJ la interventia democratului. Totodata, la sesizarea facuta de catre liberalul Adrian Ritzinger, care a intrebat de ce nu se semneaza acest parteneriat si cu Galatiul, in contextul in care el asa a demarat, Stancu a dat urmatoarele explicatii: "Galatiul nu a fost eliminat din parteneriat, dar acordul se semneaza intre cei doi parteneri importanti, care au contributii materiale directe. Nici un picior al podului nu este pe teritoriul Galatiului, asa ca nu are o implicare materiala directa".
Explicatiile lui Stancu nu l-au multumit insa pe Da'Ros care a precizat ca din punctul sau de vedere acest proiect are un puternic iz electoral: "PD nu a votat impotriva proiectului ca sa nu fim iar calificati ca "Gica Contra". Dar eu nu cred ca are sanse de reusita. In primul rind nu este cuprins nici in bugetele locale, nici in cel national de pe 2007. Apoi, Tulcea habar nu avea de parteneriat...Are iz electoral toata treaba asta".
Precizam ca, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta cu ocazia vizitei de lucru la Braila, ministrul Ludovic Orban a recunoscut ca podul nu are sanse de reusita in urmatorii doi ani din simplu motiv ca nu exista bani pentru asa ceva si nu prezinta o prioritate la nivel central.
Categorie articol: 

Comentarii