Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD isi sprijina candidatul la Primarie, dar pe sest

Viorel Balcan este si nu este candidatul PSD la Primaria municipiului. Dupa ce au anuntat oficial ca Balcan, iesit primul in urma unui sondaj intern, privind posibili candidati la Primarie, este, in principiu, cel cu care va merge PSD-ul, dar au precizat ca, deocamdata, Balcan este pe cont propriu, pina un sondaj facut printre cetateni va confirma sansele acestuia de a cistiga cursa din 2008, liderii locali ai PSD sint nemultumiti ca presa face speculatii asupra acestei situatii. Atit presedintele organizatiei municipale Mihai Tudose, cit si cel al organizatiei judetene, Gheorghe Bunea Stancu, sint de parere ca ziaristii fac speculatii total neavenite cind constata ca Balcan nu este adus in conferinte de presa, nu este promovat si nu este sustinut de colegii din conducere in nici un fel.
Mihai Tudose este de parere ca presa nu intelege exact situatia: "E o confuzie de termeni. Noi avem acum un candidat propus, care in urma activitatii pe care o face acum, se va vedea daca are priza la electorat sau nu. Pentru ca daca el nu este acum cu noi, la conferinta de presa, nu inseamna ca sta acasa in pat, el isi face treaba. Ca nu a venit in ultima perioada la conferintele noastre de presa, este o chestiune de strategie, se face un anumit tip de campanie, se va face un sondaj si o sa vedem pe ce loc se situeaza in increderea electoratului. Daca al nostru candidat incepe sa prinda la electorat, este in regula, va deveni si candidat desemnat, oficial, daca nu, cautam alta solutie sintem un partid mare, avem, oameni, avem cu cine, nu e o problema. Alegerile locale au loc peste un an, mai este timp destul".
Tudose a refuzat sa faca prea multe comentarii cu privire la candidatii la Primarie anuntati pina acum, pe motiv ca nu este cazul sa fie subestimat nimeni: "Politica noastra si a mea personala este sa-mi respect adversarii, nu sintem dusmani, nu am nimic cu ei. Daca domniile lor vor sa fie primari, daca partidele lor considera ca ei sint potriviti sa candideze pentru Primarie, foarte bine, felicitari! Din pacate pentru toate partidele, nu ele aleg primarul, ele doar il propun. Faptul ca partide mai mici din Braila si-au anuntat candidatul nu inseamna nimic. As vrea sa subliniez ca, indiferent ca e vorba despre un partid mic sau unul mare, sansele sint aceleasi, pentru ca oricine poate gasi o personalitate care sa prinda la alegatori. Noi sintem cei care de un an de zile am discutat aceasta problema si insusi faptul ca suscita atita interes inseamna ca ne-am atins scopul. Vrem sa vedem care este cel mai bun candidat pentru Braila, care este problema. Eu va mai spun o data: in momentul acesta si saptamina trecuta si saptamina aceasta si saptamina viitoare, organizatia municipala, impreuna cu candidatul propus, vor desfasura un anumit tip de activitati, dar nu foarte vizibile".

"Noi nu plecam de la ideea ca nu-l sustinem pe Viorel Balcan"

La rindul sau, consilierul judetean Ion Rotaru a fost de parere ca un an de zile este timp berechet, pentru desemnarea candidatului, mai ales pentru PSD, care a trecut in 2004 si prin experienta desemnarii candidatului pe ultima suta de metri - motivul principal pentru care a si pierdut cursa, zicem noi. "Noi ne-am desemnat candidatul foarte tirziu, si totusi am ajuns in turul doi. E adevarat ca am mai facut si greseli, si daca este cazul ca de data asta sa venim cu o rezerva, cred ca avem timpul necesar sa o facem", a spus Rotaru.
Si presedintele PSD, Gheorghe Bunea Stancu, sustine ca sint simple speculatii cele privind faptul ca organizatia sa nu l-ar sustine la modul real pe candidatul propus, Viorel Balcan: "Noi nu plecam de la ideea ca nu-l sustinem pe Viorel Balcan. Eu pun o intrebare foarte simpla: daca noi iesim cu el in conferinte de presa, in strada, in piete si apoi constatam in sondaje ca nu iese Balcan, ci altul, cum aparem in ochii oamenilor? Noi l-am anuntat pe Balcan ca posibil candidat, pentru ca a fost dorinta tuturor, a celor de la municipiu, dar trebuie sa facem o masuratoare prin sondaj in septembrie, ca sa vedem exact cum stam. Si asa, chiar daca nu-l anuntam, credeti ca nu se afla ca el este deocamdata candidatul propus, nu publicati informatia?!"
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii