Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD-iștii brăileni, total nemulțumiți de Guvernul Ludovic Orban

* președintele PSD Brăila, Ion Rotaru, a făcut o scurtă analiză a guvernării PNL, în cadrul unei conferințe de presă susținute recent, la sediul partidului, alături de fostul primar Aurel Simionescu și cei doi lideri ai administrației locale * acesta a criticat situația economică a țării, împrumuturile mari, delăsarea în zona agriculturii, dar și ”abuzurile” din Sănătate

 

 

 

PSD-iștii brăileni s-au săturat de Guvernul liberal. Cel puțin asta a dat de înțeles președintele social-democraților din Brăila, senatorul Ion Rotaru, care a criticat în termeni foarte duri Guvernul Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul partidului, alături de președintele executiv al PSD Aurel Simionescu și cei doi lideri ai administrației locale, primarul Marian Dragomir și președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac. Rotaru a atras atenția că actualul Executiv a reușit ”performanța” de a duce România într-o zonă de scădere economică abruptă și drastică. Acesta a adăugat că nici măcar planul de redresare pe termen îndelungat al PNL-iștilor nu este bun, deoarece nu s-au consultat și cu restul partidelor politice și nu rezolvă așteptările curente ale mediului de afaceri. Șeful PSD Brăila a criticat faptul că împrumuturile au depășit un nivel minim de acceptare, iar rezultatele nici măcar nu se văd.

”Ne aflăm în situația în care, astăzi, România a împrumutat peste 100 miliarde lei. Ceea ce s-ar traduce într-o ecuație de 1.000 euro pe secundă. Problema care se pune - și iresponsabilul agitat Cîțu (n.r. - Ministrul Finanțelor Publice Florin Cîțu), face aceste împrumuturi cu o nonșalanță demnă de o altă cauză, de o cauză mai bună -, este aceea că nu știm unde se duc acești bani. Nu există niciun fel de explicații sau, eu știu, de direcții în care se cheltuiesc banii. Pentru că nu-i vedem nici în creșterea nivelului de trai, nu îi vedem nici în zona de investiții, nu îi vedem nici în altă parte. Ceea ce înseamnă că probabil au de plătit datorii, și au de acoperit obligații pe care și le-au făcut”, a declarat Rotaru, acuzând și faptul că liberalii încearcă pe cât posibil să amâne creșterea pensiilor și dublarea alocațiilor.

Rotaru a mai criticat faptul că președintele României, Klaus Iohannis, ar avea o ”obsesie” legată de PSD și că tot timpul transmite mesajul că acest partid este ”vinovat pentru tot ce se întâmplă rău în țară”, deși liberalii sunt la guvernare deja de nouă luni. Totodată, senatorul a mai atras atenția și asupra problemelor din Agricultură, a secetei mari, a culturilor de grâu compromise și a faptului că actualul Guvern nu vine în ajutorul fermierilor și nu le oferă un plan concret de acțiune pe termen mediu și lung.

Profitând de moment, Rotaru a adăugat și că, din punctul său de vedere, în prezent se petrec mari abuzuri în domeniul Sănătății, dând ca exemplu faptul că Spitalul Colentina din București nu primește avize, în contextul în care numărul pacienților care suferă de alte boli decât infectarea cu COVID-19, este foarte mare.

”Această atitudine a Ministerului Sănătății, a Guvernului în general, prin care au stopat internările pentru persoanele cu probleme cronice, au generat acea teamă pentru oameni de a se duce la spital, au blocat intervențiile chirurgicale, au blocat tot ceea ce înseamnă tratamente profilactice și alte intervenții pe care le au oamenii care au afecțiuni grave.... Și văd că în continuare nu este «niciun fel de problemă». Dar este un atentat la sănătatea publică, după părerea mea, condamnă la moarte oameni care ar fi putut fi salvați și ar fi trăit în continuare dacă ar fi avut posibilitatea să se interneze”, a conchis Rotaru.

 
Categorie articol: 
taguri: 

Comentarii