Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proxenet din “Lotul Caţali”, mutat din spital la puşcărie

este vorba despre Nicolae Pătraşcu, pe numele căruia a fost emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, dar care, fiind internat în spital, nu a putut fi dus la penitenciar • în ziua de 15 martie, membrul grupării “Caţali” a fost externat şi poliţiştii l-au dus la Penitenciarul Galaţi

 

Nicolae Pătraşcu, proxenetul din gruparea “Bogăţeanu” aflat în Spitalul Judeţean Brăila pe 13 martie, data emiterii mandatului de executare a unei pedepse cu închisoarea, a fost externat. În aceste condiţii, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC) au putut să-l preia şi să îl încarcereze în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, unde se află şi ceilalţi membri ai reţelei de traficanţi, în frunte cu Radu Bogăţeanu.

În ziua de 13 martie, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au dat sentinţa finală în dosarul de amploare, patru persoane condamnate la închisoare cu executare fiind luate de acasă. Încarceraţii au fost Radu Bogăţeanu, Ionel Graur, Cătălin Pradaiş şi Petruş Serea Panaghiotidis. În ziua respectivă, după emiterea mandatelor, poliţiştii au mai depistat un bărbat de 38 de ani, din municipiul Brăila. Era vorba despre Nicolae Pătraşcu, condamnat în aceeaşi cauză la pedeapsa de 4 ani şi 2 luni închisoare, pentru infracţiunea de trafic de persoane. Acesta se afla însă internat în spitalul din municipiu, unde poliţiştii îl supravegheau, urmând ca după externare, să fie pus în aplicare mandatul. Acesta lucru s-a întâmplat în data de 15 martie, când condamnatul a ajuns la penitenciar.

La începutul acestei săptămâni, în urma activităţilor desfăşurate în teren, poliţişti de la SIC au depistat cele patru persoane care erau urmărite în temei legal, întrucât aveau de executat pedepse cu închisoarea. Era vorba despre un bărbat de 46 de ani, din comuna brăileană Chiscani, condamnat la executarea pedepsei de 6 ani şi 3 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane (Radu Bogăţeanu), alt bărbat de 39 de ani, din oraşul Năvodari, judeţul Constanţa, pe numele căruia s-a emis mandat de executare a pedepsei de 5 ani închisoare, tot pentru trafic de persoane (Petruş Panaghiotidis), un brăilean de 37 de ani, condamnat la 3 ani închisoare, pentru trafic de persoane (Cătălin Pradaiş) şi altul de 39 de ani, faţă de care instanţa de judecată a emis mandat de executare de 6 ani şi 6 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de proxenetism în formă continuată, complicitate la trafic de persoane şi spălare de bani (Ionel Graur). 

Cei cinci au făcut parte din grupul de zece membri ai grupării “Vărsătura”, în frunte cu Radu Bogăţeanu, zis “Romică Caţali”, care în ianuarie 2015 au fost trimişi în judecată de către procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Brăila, pe motiv că, în urmă cu mai bine de un deceniu, au dus “la produs” în jur de 17 fete, din care două minore, sumele obţinute din exploatarea prostituatelor fiind de ordinul sutelor de mii de dolari.
Categorie articol: 

Comentarii