Mergi la conţinutul principal

Protocol de colaborare pe probleme de mediu

In prezenta presedintelui Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM), Ioan Gherhes, ieri, la Sala Ronda a Prefecturii, a fost semnat protocolul de colaborare intre Agentia pentru Dezvoltare Regionala a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est si Agentia Regionala pentru Protectia Mediului pentru Regiunea Sud-Est, documentul urmind sa puna bazele unui parteneriat activ pentru promovarea si realizarea obiectivelor comune in domeniul dezvoltarii regionale si protectiei mediului.
Alaturi de seful ANPM, la ceremonia de semnare a protocolului au participat presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, subprefectul Aurica Avram, precum si directorii Agentiilor Judetene pentru Protectia Mediului din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est (regiunea Sud-Est cuprinde judetele Braila, Galati, Constanta, Buzau, Vrancea si Tulcea).
Ioan Gheres a subliniat faptul ca, din anul 2007, odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, tara noastra va beneficia de mult mai multe fonduri structurale pentru mediu, fiind imperios necesara crearea mecanismelor care sa pregateasca si sa preceada accesarea de fonduri comunitare. "Nu putem intra in Uniunea Europeana fara sa avem un portofoliu de proiecte de mediu prioritizate, astfel incit, foarte repede, dupa aderare, sa depunem aplicatii pentru finantare. Problema care se ridica este de a identifica proiecte cu rezonanta regionala, care sa necesite finantari substantiale, de peste 30 de milioane de euro pentru fiecare proiect", a spus Gheres, care a mai adaugat ca modul in care se vor implementa prevederile protocolului va fi monitorizat cu foarte mare atentie.
La rindul sau, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a aratat ca, inca de la infiintarea Agentiei de Dezvoltare Regionala, administratia locala a avut preocupari in acest sens, ajungindu-se in momentul de fata la triplarea numarului de oameni care lucreaza la intocmirea de proiecte pentru atragerea de fonduri europene.
Recunoscind faptul ca "mediul este, din pacate, un domeniu mai putin cunoscut", Bunea Stancu a anuntat ca, in cel mult doua luni, in statiunea Lacu Sarat va deveni functionala o locatie unde vor fi pregatiti specialisti care sa scrie proiecte pentru accesarea fondurilor structurale.
"Speram sa deschidem aceasta locatie undeva in luna octombrie. Specialisti europeni vor pregati aici, pentru inceput, 22 de cursanti, in principal oameni de la ADR", a precizat presedintele CJ, adaugind ca "regiunea noastra are multe proiecte de mediu, insa ele trebuie prioritizate. Pina acum, sa recunoastem, nu prea ne-am omorit cu un asemenea subiect".
In acest sens, a mai spus liderul CJ, duminica, la Braila, va avea loc o intilnire intre reprezentantii la virf ai administratiei locale din Braila si Galati, in cadrul careia, pe linga alte subiecte de interes comun, vor fi luate in discutie si problemele de mediu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro