Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Protestele din Penitenciarul de Maxima Siguranta au luat sfirsit

Protestele declansate in seara zilei de simbata, 9 decembrie, la Penitenciarul de Maxima Siguranta Braila, au luat sfirsit la miezul noptii.
Ieri, activitatea in penitenciar se desfasura normal, in sensul ca detinutii care au fost selectionati sa presteze munca in exteriorul unitatii, la beneficiarii cu plata, precum si in interiorul unitatii de detentie si-au desfasurat activitatea conform programului obisnuit.
"De asemenea, activitatile legate de plimbare, vizite, pachete, asistenta medicala si asistenta religioasa se desfasoara conform programului zilnic stabilit", ne-a declarat directorul penitenciarului, magistrat Gheorghe Cucu.
Acesta a adaugat ca angajatii care au fost chemati de acasa cind a fost declarata starea de urgenta nu vor fi platiti pentru orele in care au fost consemnati in unitate. "Acestia au stat in unitate in intervalul orar 21.00 - 01.00, in noaptea de simbata spre duminica, pentru a preveni unele evenimente negative sau care ar fi putut degenera intr-o stare conflictuala. In astfel de situatii, potrivit legii, aceste ore nu sint platite", a mai adaugat directorul Cucu.
Reamintim ca detinutii din Penitenciarul de Maxima Siguranta Braila au declansat, simbata seara, o revolta spontana, in semn de solidaritate cu greva foamei declarata de persoanele inchise in alte unitati penitenciare din tara si in sprijinul proiectului de lege initiat de deputatul Nati Meir, privind eliberarea detinutilor aflati la prima condamnare si care au de ispasit pedepse sub 5 ani de inchisoare, pentru faptele lor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii