Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Protest la sediul TVR fata de scoaterea din grila a unor emisiuni culturale

Peste 60 de persoane au protestat, marti seara, la intrarea din strada Ermil Pangratti a Televiziunii Romane, fata de scoaterea din grila de toamna a postului public a unor emisiuni culturale, printre cei prezenti la eveniment aflindu-se si scriitorul Mircea Cartarescu.
"Protestam fata de scoaterea din grila TVR 1 a unor emisiuni culturale ("Nocturne", realizata de Marina Constantinescu si "Lumea citeste", a lui Ioan T. Morar, n.r.). Eu cred ca ele erau foarte utile si ca ar trebui nu doar sa continue, ci sa mai apara si altele. Noi asta asteptam de la televiziunea publica, post care are si rolul de a instrui oamenii si de a-i cultiva. E o forma de protest frumoasa, naiva, romantica si tocmai de aceea sint si eu aici. Nu ne bazam pe eficienta", a incheiat Cartarescu.
Participantii la protest s-au instalat in fata intrarii TVR, unii dintre ei pe jos, altii raminind in picioare, fiecare cu o carte in mina, printre titluri aflindu-se "Ratacit in casa oglinzilor", a lui John Barth si "La pescuit de pastravi in America", scrisa de Richard Brautigan.
Presedintele Asociatiei Consumatorilor de Media, Horea Badau, a spus ca este un protest "fata de programele tv excesiv politizate" si "un indemn pentru programele culturale de calitate".
La rindul sau, George Pruteanu, prezent la locul evenimentului, a declarat ca "TVR poate sa fie si izvor de lumina alba, nu numai de lumina neagra, de golanie, de mistocareala, de scandal si derizoriu".
Protestul din fata TVR a fost organizat la initiativa unor bloggeri.
Directorul TVR 1, Dana Deac, a declarat, la finele lui august, ca TVR 1 renunta, in aceasta toamna, la emisiunile culturale "Lumea citeste" si "Nocturne", insistind pe emisiunile de dezbatere si talk-show-uri.
Categorie articol: 

Comentarii