Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Protest la inaltime, pentru fratele ucis

Ieri dimineata, un barbat care a urcat pe antena aflata linga sediul televiziunii Antena 1, a cerut dreptate, de la 35 de metri inaltime, amenintind ca se arunca in gol, ca protest pentru faptul ca cel pe care-l considera ucigasul fratelui sau este cercetat in stare de libertate. Protestatarul este Ionel Barbulescu, fratele lui Mihail Barbulescu, omorit in bataie de un agent de paza al magazinului Diana, unde victima fusese prinsa furind. Rudele au fost indignate de faptul ca agentul respectiv nu a primit mandat de arestare preventiva, fiind cercetat in stare de libertate, pe considerentul ca nu prezinta pericol social. La aflarea vestii, plin de furie, unul dintre fratii celui decedat s-a urcat in virful antenei si a inceput sa tipe: "Fratele meu a fost omorit in bataie, iar ucigasul este liber! I-au dat drumul, pentru ca nu este un pericol pentru societate! Fratele meu este mort, pe masa, si ala care l-a omorit este liber!". In timp ce lumea se adunase ca la urs, in zona au aparut politisti, jandarmi, pompierii si Salvarea, toti urmarindu-l cu privirea pe cel care statea agatat in virful antenei. De asemenea, au venit si citeva dintre rudele lui Ionel Barbulescu, care i-au cerut sa coboare, pentru ca nu merita sa mai moara unul dintre ei. Ana Barbulescu, una dintre surori, avind copilul celui ucis in brate, tipa si ea de mama focului: "Fratiorul meu, mi l-au omorit in bataie la supermarket, au sarit pe el ca niste ciini si i-au rupt ficatul, si acum sint liberi, nimeni nu le face nimic. Copilul asta nu mai are tata si cei care l-au ucis sint in libertate! Ce dreptate este asta? Puteau sa-l ancheteze, sa-l bage la puscarie, dar nu sa ni-l omoare!". Politistii au condus-o pe femeie la salvare, pentru a se linisti si a nu pune sare pe rana, pentru cel care, aflat la inaltime, putea sa comita un gest necugetat.

"Nu este drept, asta nu este justitie!"

"Am auzit ca numai unul este cercetat ca l-a batut pe fratele meu. Nu este adevarat! Au fost mai multi, au fost sapte insi, care au venit cu doua masini! Acum, ce fac, dau toata vina pe unul singur, care scapa cu citeva luni de inchisoare, si restul stau linistiti, dupa ce mi-au macelarit fratele?! Nu este drept, asta nu este justitie!", ne-a declarat si Costel Barbulescu, un alt frate.
Tot acolo s-a aflat si adjunctul sefului Politiei Municipale, comisar Ionel Sirbu, care a discutat cu Ionel Barbulescu si l-a convins sa coboare, cu promisiunea ca va sta de vorba cu el si va incerca sa-l ajute. "L-a omorit pe fratele meu! L-a omorit si acum nimeni nu raspunde pentru asta! Cerem sa se faca dreptate, sa fie arestati vinovatii", a declarat Ionel Barbulescu, la coborirea de pe antena. Barbatul a fost luat de comisarul Sirbu la Politie, pentru a discuta cu el, a-i explica procedurile juridice si a-l linisti, promitindu-i ca Politia va face tot ce-i sta in putinta, pentru a determina exact vinovatiile in acest caz, iar rudele s-au intors acasa, pentru a se ocupa de cele necesare inmormintarii.
Reamintim ca Mihail Barbulescu, de 27 de ani, a murit la finele saptaminii trecute, dupa ce a fost batut de unul sau mai multi agenti ai firmei "Ying Yang" care asigura paza magazinului "Diana", dupa ce victima fusese prinsa furind doua sticlute de parfum. Prezentat in instanta, cu propunere de arestare preventiva, presupusul agresor, Petrica Adrian Rusu, a fost lasat in stare de libertate, pe motiv ca nu prezinta un pericol social. Demn de mentionat este si faptul ca, in 2004, Rusu a fost sanctionat administrativ pentru port ilegal de arma, fiind depistat in incinta restaurantului "Ascunsa" cu o sabie ascunsa in sin.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii