Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul PNL privind transparenţa în administraţie a trecut şi la CJ

Proiectul de hotărâre ce vizează transparenţa decizională la nivelul Consiliului Judeţean propus de liberali în ultima şedinţă a fost aprobat în unanimitate, după ce a suferit câteva modificări de ordin tehnic. Iniţiatorii proiectului au fost consilierii PNL Vasile Cortez, Ovidiu Nechita, Marian Sârbu, Gicu Mitache, Neagu Adrian Rădulescu şi Costel Bălan.
Concret, prin intermediul acestui proiect de hotărâre, liberalii au cerut ca toate contractele de achiziţie publică care se vor încheia la nivelul CJ, precum şi toate anunţurile de intenţie, de participare şi de atribuire ce ţin de achiziţiile publice vor fi postate pe site-ul CJ, în secţiuni speciale. Iniţiatorii hotărârii au propus ca termenul de aplicare al proiectului să fie la 60 de zile după adoptare.
În viziunea liberalilor, proiectul ar trebui să ducă la creşterea gradului de responsabilitate a administraţiei publice faţă de cetăţean şi sporirea gradului de transparenţă al administraţiei publice. De asemenea, în expunerea de motive se mai arată faptul că legea transparenţei implică o colaborare între doi parteneri, adică între Consiliul Judeţean şi destinatarii reglementărilor elaborate de acesta, cum ar fi cetăţenii, organizaţiile neguvernamentale, asociaţiile de afaceri etc. "Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi celelalte instituţii publice care utilizează resurse financiare publice au obligaţia de a face publice proiectele de reglementări, dar şi toate actele care rezultă din activitatea desfăşurată", se precizează în motivare.
Până să fie aprobat, proiectul a suferit câteva modificări de ordin tehnic, care, însă, nu au afectat cu nimic conţinutul propriu-zis. La final, consilierii judeţeni au adoptat hotărârea în unanimitate, fără ca vreunul din ei să aibă ceva de comentat.
Reamintim că proiectul de hotărâre privind transparenţa decizională a fost propus şi la nivelul Consiliului Local Municipal Brăila, tot de către consilierii liberali. Acesta a fost aprobat la finalul lunii martie, însă, la propunerea consilierului Simona Drăghincescu, hotărârea de transparenţă în administraţia locală nu va intra în vigoare la 60 de zile după adoptare, ci mai are de aşteptat până după alegerile locale din vară.

 
Categorie articol: 

Comentarii