Mergi la conţinutul principal

Proiectul Legii salarizării pentru bugetari, aproape de final

Proiectul Legii salarizării unitare există şi, potrivit ministrului Muncii, Ana Costea, în această săptămână este posibil să fie discutat cu premierul Dacian Cioloş, ministrul refuzând să dea orice fel de detalii despre el pentru că nu doreşte „să creeze confuzii în rândul oamenilor".
„Proiectul există, se calculează să vedem care este sustenabilitatea, nu este altceva şi nu-l ascundem. (...) Eu sper ca în această săptămână să discutăm cu premierul, pentru că am făcut şi nişte calcule, am încercat să găsim soluţii prin care să asigurăm totuşi posibilitatea de aplicare, deci să decidem cu privire şi la varianta care să fie sustenabilă", a declarat, marţi, ministrul Muncii, Ana Costea, la Parlament.
Ea a refuzat să dea orice fel de detalii din proiectul Legii salarizării, precizând că este unul important şi nu doreşte să creeze confuzii, scrie news.ro.

Proiect „prea important"

„Nu doresc să majorez aşteptările sau să creez confuzii în rândul cetăţenilor, de aceea nu doresc să emit cifre, variante până când nu se cade de acord asupra căreia din variante şi care să fie şi sustenabilă. (...) Nu doresc să vin cu lucruri care să nu aibă o acoperire, pentru că este mult prea important acest proiect pentru ca să pot să mă hazardez să vin cu cifre, după aceea să vin să spun staţi că nu", a arătat Costea.
Referitor la ponderea de 12% creştere în următorii 3 ani pentru salariile bugetarilor, ministrul Muncii a precizat că nu ştie de unde a ieşit această cifră.
„Nu ştiu de unde îl aveţi. (...) Pe timpul consultărilor s-au făcut împreună cu Finanţele tot felul de calcule, deci nu acesta trebuie neapărat să fie procentul. De aceea vă spun, eu nu am să mă hazardez să emit niciun fel de procente, cuantumuri sau detalii până în momentul în care nu se va şti foarte clar care este varianta pe care mergem", a spus ministrul Muncii.

N-a venit în comisie neinvitată

Pe de altă parte, ministrul Muncii, Ana Costea, a explicat, marţi, de ce abia acum a răspuns invitaţiei de a participa la şedinţele Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor, unde fusese invitată de mai multe ori pentru a discuta Legea salarizării unitare, motivând că acum a primit o invitaţie scrisă.
„Acum am primit o invitaţie scrisă oficial în care mi s-a comunicat agenda, la care am răspuns. Regretau că nu mi-au mai trecut şi alte puncte", a declarat, marţi, la Parlament, ministrul Muncii, Ana Costea.
Întrebată dacă până acum invitaţiile au fost făcute telefonic, Ana Costea a răspuns afirmativ, adăugând că nu înţelege de ce „s-a făcut un capăt de ţară" din acest lucru.
„Nu a fost o invitaţie oficială, am discutat, domnii au înţeles, o dată nu au putut dânşii, în cealaltă dată când mi s-a propus nu a fost efectiv o confirmare, astfel încât nu văd de ce aţi făcut din acest lucru un capăt de ţară", a adăugat ministrul Muncii.
Ministrul Muncii a participat, marţi, la şedinţa Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor.

Start la copii!

În altă ordine de idei, deputaţii din Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor au decis, ieri, că indemnizaţia de creştere a copilului va fi de 85% din veniturile părintelui şi se va acorda pentru o perioadă de doi ani, fără niciun plafon, au decis, marţi,
Conform modificărilor adoptate de Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, persoanele care în ultimii 2 ani anterior datei naşterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pot beneficia de indemnizaţia de creştere a copilului până când acesta împlineşte 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu dizabilităţi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro