Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul graţierii unor pedepse a fost adoptat de Guvern. În acelaşi timp, Guvernul a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat în urmă cu puțin timp, că proiectul graţierii unor pedepse a fost adoptat de Guvern.

 

Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri-pilot la CEDO. Am adoptat proiectul de lege privind graţierea unor pedepse”, a declarat ministrul Justiţiei.

În acelaşi timp, Guvernul a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale.

Referindu-se la prevederile privind abuzul în serviciu, Florin Iordache a declarat că s-a eliminat punerea în micare la plângerea prealabilă, iar cuantumul a rămas în valoarea la 200.000 de lei. Nu va fi nimeni sancţionat sub această sumă, dar prejudiciul se va recupera în civil.

Alte măsuri aprobate vizează regimul de executare al pedepselor şi construirea a trei penitenciare noi.

La această oră a fost şedinţa de Guvern. În ordinea de zi există mai multe proiecte, eu le-am prezentat pe cele care vizează justiţia. Ordinea de zi a fost suplimentată, Guvernul poate suplimenta ordinea de zi. Oportunitatea o stabileşte Guvernul”, a motivat ministrul Justiţiei decizia luată în această seară.

Modificările au venit în urma consultărilor, a subliniat ministrul.

Mai multe detalii pe DIGI 24.
Categorie articol: 

Comentarii