Mergi la conţinutul principal

Programul "Reabilitarea termică", invitaţie deschisă tuturor AP-urilor

Reprezentanţii primăriei au prezentat pe scurt prevederile actului normativ şi au subliniat importanţa înscrierii în programul de reabilitare, date fiind condiţiile avantajoase de finanţare a programului. Concret, din valoarea totală a unui proiect, doar 20% din costuri sunt suportate de AP, restul fiind în sarcina bugetului de stat şi cel local. "Recomandarea noastră este să demaraţi toate demersurile specificate în ordonanţă pentru înscrierea în program, pentru că traseul este unul anevoios şi birocratic. (...) Am vrut ca la întâlnirea cu AP să fie de faţă şi prestatorii de servicii, pentru că de multe ori AP-urile fac reclamaţii pe ocolite şi apoi nu mai recunosc în faţa prestatorilor. În plus, au început să apară iniţiative interesante din partea AP-urilor, ca să nu zic altcumva. Adică unii nu au plătit diverse datorii la salubritate şi au contractat pe unii care vin şi iau gunoiul cu maşina sau cu căruţa şi îl aruncă la marginea oraşului. Deci, trebuie să vorbim cu ei că nu se poate să facă treburi de genul ăsta", a punctat edilul-şef Aurel Simionescu, prezent la întâlnirea de ieri. Reprezentanţii municipalităţii au explicat că în scurt timp, toate asociaţiile de proprietari vor primi înştiinţări cu privire la înscrierea în programul local, după care Primăria aşteaptă semnarea contractelor de mandat cu fiecare AP eligibil în program pentru a se putea trece la următoarele etape. Legat de faptul că unii dintre proprietari deja şi-au izolat termic pereţii exteriori ai apartamentelor, Simionescu a explicat că astfel de lucrări vor fi păstrate în cazul în care "nu au depăşit limita bunului simţ şi au fost efectuate în baza unui proiect tehnic apropiat celui elaborat în cadrul programului de reabilitare termică".

La rândul lor, reprezentanţii furnizorilor de utilităţi au explicat că AP-urile rămân în contiuare cei mai mari datornici şi că prin acumularea acestor debite se periclitează funcţionarea sistemelor de utilităţi, îndemnând astfel preşedinţii de AP să facă un efort şi să strângă banii de la proprietari.

Astfel de întâlniri urmează să fie organizate şi cu AP-urile din celelalte cartiere ale oraşului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro