Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesorul acuzat de mită nu va mai fi director

În locul său a fost numită profesoara Anemary Luca, cea care a ocupat şi până acum acest loc în ierarhia şcolii.
Reamintim că, săptămâna trecută, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au făcut publice schimbările ce au fost operate la nivelul conducerilor instituţiilor de învăţământ, ocazie cu care au precizat că pentru funcţia de director adjunct la Liceul Pedagogic a fost nominalizat profesorul Valerian Antohe. Alegerea acestuia a fost făcută în ciuda faptului că în 2006 profesorul a fost acuzat de mai mulţi elevi de clasa a XII-a că îi şantaja şi le cerea bani ca să-i promoveze şi să poată intra în bacalaureat. În urma anchetei derulate în şcoală, profesorul Antohe a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 15%, timp de şase luni. Mai mult, chiar în timp ce se desfăşura ancheta Inspectoratului, profesorul a cerut 200 de euro altui elev pentru a-l lăsa să intre în bacalaureat şi a fost acuzat de cerere şi luare de mită. În urmă cu câteva zile, inspectorul general Botea spunea că nu poate acuza un om fără dovezi şi nu are cum să nu-l accepte director pe profesorul Valerian Antohe. Acum a reuşit în CA să nu-l mai numească şi să o lase în continuare pe post pe prof. Anemary Luca.
Inspectorul responsabil cu managementul din IŞJ, prof. Victoria Negulescu, nu a dorit să comenteze această schimbare. Negulescu a precizat doar că numirile în funcţiile de director şi director adjunct cad numai în responsabilitatea inspectorului general Viorel Botea. Inspectorul general a preferat să nu mai comenteze subiectul.

Şi la Palatul Copiilor va fi un nou director

La şedinţa de ieri a CA al IŞJ au mai fost operate câteva modificări faţă de cele anunţate săptămâna trecută. La Palatul Copiilor, în locul profesorului Marian Ciurea a fost numit în funcţia de director prof. Ghiţă Nedelcu. De asemenea, a mai explicat insp. Victoria Negulescu, unii dintre directorii nominalizaţi pentru a fi reconfirmaţi pe funcţii au anunţat între timp că nu mai doresc acest lucru şi în locul lor au fost numite alte persoane. Astfel de situaţii au fost la Grădiniţa nr. 50, unde a fost numită director Lenuţa Turculeţ, la Şuţeşti, unde ca director adjunct a fost numită prof. Monica Cană, fost director la Corbu Nou, iar la Dudeşti a fost numită prof. Caliopi Dragomir.
Categorie articol: 

Comentarii