Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesorii vor primi mai multi bani pentru participarea la examenele nationale

"Consider ca sumele primite In anii anteriori de profesorii care au participat la desfasurarea In bune conditii a examenelor nationale nu reprezinta o compensatie reala pentru munca depusa", si-a motivat ministrul Mihail Hardau decizia de a majora sumele pe care le vor primi cadrele didactice implicate in examenele nationale, Testarea Nationala si Bacalaureat.
Ca urmare, presedintii centrelor de Testare vor primi 5 milioane de lei, membri si secretarii cite 4 milioane de lei, supraveghetorii cite 400.000 de lei pe zi, iar profesorii evaluatori 37.500 de lei pentru fiecare lucrare corectata. Informaticienii care vor activa In centrele de examen vor primi 10.000 de lei pentru fiecare candidat, iar cei din centrele de evaluare cite 4.000 de lei pentru fiecare candidat.
La examenul de Bacalaureat, presedintii centrelor de examen cu pina la 400 de candidati vor Incasa 7 milioane de lei, cei cu peste 400 de candidati 12 milioane de lei, vicepresedintii vor lua 6 milioane de lei de persoana, secretarii si membrii cite 4,25 milioane de lei de persoana, iar informaticienii 12.000 de lei pentru fiecare candidat. In cazul centrelor de evaluare, presedintele primeste 5 milioane de lei, vicepresedintele si secretarul cite 4,5 milioane de lei, informaticianul 5.000 de lei pentru fiecare candidat. Examinatorii de la probele orale primesc 30.000 de lei pentru fiecare candidat examinat, iar la probele scrise se dau cite 50.000 de lei pentru fiecare lucrare corectata. Supraveghetorii vor primi si ei 450.000 de lei pe zi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii