Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesorii nu vor avea probleme cu decontarea navetei

Odată cu adoptarea Legii bugetului au apărut în textul actului normativ câteva precizări ce au bulversat o parte dintre profesorii care au beneficiat până acum de decontarea navetei. În Legea bugetului se precizează că naveta profesorilor va decontată, dar în aceleaşi condiţii ca naveta elevilor. 

Liderul Sindicatului Învăţământ Brăila (SIB), Valeriu Partene, a explicat că ministrul Educaţiei Remus Pricopie are dreptate atunci când spune că este un lucru bun introducerea în legea Bugetului a acelei precizări, pentru că, până acum, nu toţi profesorii din România s-au bucurat de decontarea navetei. "În aceste condiţii probabil că o parte din banii pentru navetă vor veni de la minister, iar restul de la autorităţile locale. Chiar astăzi am adresat o scrisoare primarilor din judeţul nostru, să le mulţumesc pentru colaborarea din anul trecut şi să le amintesc să cuprindă în bugetul pe acest an prevederile Legii 1/2014", a explicat prof. Valeriu Partene. În plus, prima lege din acest an modifică Legea Educaţiei, 1/2011, în sensul că se garantează plata navetei profesorilor şi a personalului auxiliar.
Primarul comunei Măxineni, Costel Stroe, a spus că va continua să deconteze naveta profesorilor, este interesul comunităţii şi oricum legea spune că dacă nu le poate asigura locuinţă, ceea ce Primăria nu poate să facă, trebuie să le deconteze naveta.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii