Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prodecanul Iordan Aurelian Antonio, membru în Comisia Permanentă a UNBR

în perioada 6 - 7 iunie, la Bucureşti a avut loc Congresul Avocaţilor din România, în cadrul căruia avocatul brăilean Iordan Aurelian Antonio a fost  ales în Comisia Permanentă a Uniunii Naţionale a Barourilor din România • este primul avocat brăilean, care a ajuns într-o funcţie de conducere la acest nivel • propunerea a fost făcută de Decanul Baroului Brăila, Prunău Daniel

 

Realizare importantă pentru Baroul Brăila. Pentru prima dată, un avocat brăilean este ales membru în Comisia permanentă a UNBR - Uniunea Naţională a Barourilor din România. Cel ales este Prodecanul Iordan Aurelian Antonio. Felicitări pentru reuşită!

Este vorba despre o “Victorie pentru Baroul Brăila”, după cum anunţa pe facebook chiar decanul Baroului brăilean, Prunău Daniel, care a precizat şi că avocatul Iordan a fost ales ca membru în Comisia UNBR la propunerea sa.

Am discutat şi cu avocatul Iordan Aurelian, care ne-a explicat că încărcătura evenimentului de la Bucureşti a constat în faptul că acest congres a fost unul electiv, organele profesiei schimbându-şi conducerea prin alegeri la fiecare 4 ani. Din partea Baroului Brăila au participat: Decanul Baroului, Prunău Daniel Emilian, Prodecanul Iordan Aurelian Antonio şi avocatul Chirilă Cristian în calitate de delegat. Ca urmare a activităţii intense din ultimii 4 ani în calitate de membru în Consiliu UNBR, un organ de conducere al Uniunii format din 100 de avocaţi, avocatul brăilean Iordan Aurelian Antonio, Prodecan al Baroului Brăila din anul 2015, a fost realeas şi în funcţia de Consilier UNBR. Dar, mai mult decât atât, acesta a fost ales în Comisia Permanentă a UNBR - forul executiv suprem al conducerii avocaturii din România format din Preşedintele UNBR, 5 Vicepreşedinţi şi 9 membri.

Pentru Baroul Brăila, un barou mic de numai 160 de avocaţi, semnificaţia este deosebită, întrucât avocatul brăilean Iordan Aurelian Antonio este primul avocat din istoria baroului care a ajuns într-o funcţie de conducere la acest nivel.

O altă semnificaţie aparte a acestui Congres, arată avocaţii brăileni, este aceea că aproape în întregime vechea conducere a făcut pasul înapoi făcând loc unor avocaţi tineri. Astfel, după un mandat de 12 ani, fostul Preşedinte UNBR Gheorghe Florea a fost înlocuit în funcţie de noul Preşedinte, profesor univ dr. Traian Briciu. De asemenea, după cum ne-a transmis prodecanul Baroului Brăila, 80% dintre membrii Comisiei Permanente au fost înlocuiţi de avocaţi noi, care vor să aducă un aport de modernism şi să crească încrederea justiţiabililor în profesia de avocat şi în sistemul de justiţie în general.
Categorie articol: 

Comentarii