Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Problemele se ţin lanţ pe Strada Griviţei

Firma "Tehnologica Radion" tinde să rămână în memoria brăilenilor prin faptul că ceea ce construieşte azi, mâine se surpă. Poate e mult spus, însă pe strada Griviţei, de a cărei reabilitare se ocupă această firmă bucureşteană, porţiunile deja asfaltate, despre care exista impresia că au fost finalizate, sunt săpate în permanenţă, pentru diverse ajustări sau reparaţii. Ieri, de exemplu, mai mulţi şoferi care au trecut cu maşina pe Griviţei, pe tronsonul dintre Str. G-ral Eremia Grigorescu şi Calea Galaţi, ne-au sesizat faptul că pe mijlocul carosabilului au apărut mai multe gropi, săpate de o echipă de muncitori. "Din câte se vede, se lucrează la gurile de canalizare, probabil pentru a le aduce la nivel cu strada. Nu înţeleg de ce nu se putea face acest lucru de la bun început, ca să nu fie nevoie să fie spart asfaltul la doar câteva săptămâni de când s-a dat în folosinţă", ne-a spus Mihai C., unul dintre şoferii indignaţi.
Nici primarului Aurel Simionescu nu-i convine modul de lucru al celor de la "Tehnologica Radion". "Acum se lucrează la gurile de canalizare, însă problema e că au început să apară şi tasări pe carosabil. Lucrurile nu vor rămâne aşa, firma în cauză va trebui să repare toate aceste defecte. Garanţia pe care o are această lucrare este de zece ani, iar Primăria va reţine 5% din valoarea de opt milioane de euro a proiectului, în contul acestei garanţii", ne-a declarat Simionescu.
Pe lângă problemele apărute pe carosabil, locatarii străzii Griviţei mai au o nemulţumire. Ei se plâng că pe spaţiile verzi amenajate în faţa porţilor nu s-a pus pământ de calitate, motiv pentru care copacii plantaţi în urmă cu câteva luni au început deja să se usuce. Edilul-şef spune că şi această situaţie va trebui rezolvată tot de "Tehnologica Radion", prin înlocuirea copacilor uscaţi. Pe de altă parte, primarul le atrage atenţia locatarilor străzii că şi ei trebuie să se implice în udarea plantelor şi păstrarea curăţeniei pe spaţiile verzi din faţa proprietăţilor fiecăruia.
După cum v-am mai informat, pe Str. Griviţei se lucrează în prezent la asfaltarea tronsoanelor cuprinse între intersecţiile cu Str. 1 Decembrie 1918 şi Calea Călăraşilor. Termenul final de execuţie expiră la sfârşitul acestei luni, iar reprezentanţii "Tehnologica Radion" dau asigurări că totul va fi gata până pe 30 septembrie.
Categorie articol: 

Comentarii