Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Prin nominalizarea lui Maior la SRI, Basescu devine un jucator cu PSD"

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, duminica, la Baia Mare ca, prin propunerea unui reprezentant PSD la sefia SRI, seful statului iese din rolul sau de factor de echilibru si devine un jucator cu PSD.
"Relatia PNL - presedinte nu trebuie sa ma preocupe pe mine, ar trebui sa-l preocupe pe presedinte, pentru ca in actuala arhitectura constitutionala are rolul de mediator. Prin urmare, ar trebui sa fie impartial fata de partidele politice", a declarat Tariceanu, metionind ca gestul presedintelui de a consulta decit PSD in momentul anuntului privind propunerile pentru sefia SRI si SIE, ar trebui sa preocupe mai mult decit relatia PNL-Presedintie.
Potrivit premierului, prin desemnarea lui George Maior (PSD) pentru conducerea SRI, presedintele Traian Basescu a devenit un jucator alaturi de PSD.
"In momentul in care presedintele consulta un singur partid pentru numirea in functia de sef la SRI, atunci el iese din rolul de factor de echilibru si devine, intr-un fel, un jucator cu PSD, iar acest lucru nu este problema PNL, ci a presedintelui", a adaugat seful Executivului.
Biroul Permanent Central al PNL a decis, vineri seara, la Cluj-Napoca, sa mandateze parlamentarii partidului sa voteze in Parlament impotriva candidaturii senatorului PSD George Maior la sefia SRI, a anuntat purtatorul de cuvint al PNL, Varujan Vosganian.
El a mai afirmat ca PNL face un apel la PD sa mai analizeze oportunitatea votarii lui George Maior la conducerea SRI, avind in vedere ca acesta este membru al PSD, partid de opozitie si adversar al Aliantei PNL-PD.
In ceea ce priveste validarea lui Claudiu Saftoiu la sefia SIE, votul grupurilor PNL din Parlament va tine seama de rezultatul audierii de la comisia de specialitate.
Senatorul PSD George Maior si consilierul prezidential Claudiu Saftoiu au fost propusi, luni, in functia de directori ai SRI, respectiv SIE de catre presedintele Traian Basescu.
Conform unui comunicat al Presedintiei, Basescu a dorit ca postul de director al SRI sa revina unui reprezentant al opozitiei. "In acest sens, dupa consultari cu principalul partid de opozitie, PSD, si pe baza propunerii acestui partid, presedintele l-a nominalizat in functia de director SRI pe domnul George Cristian Maior", a precizat Presedintia.
Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, marti, ca propunerea ca George Maior sa ocupe functia de director al SRI "nu este rezultatul unui troc cu presedintele Traian Basescu".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii