Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primul cinema 3D din Brăila refuză să predea armele

* astfel, sala poate fi închiriată de grupuri de prieteni, pentru proiecţii private * clienţii îşi pot aduce filmul preferat, atât timp cât acesta se află pe un disc original, în format dvd sau blu-ray

Când s-a deschis, în urmă cu un an, a reprezentat un element de noutate, fiind singurul cinematograf din Brăila unde puteau fi vizionate filme 3D. În prezent, după ce s-a inaugurat multiplexul cu zece săli din cadrul "Promenada Mall", micul cinema "Luna" încearcă să se redefinească, pentru a putea rezista pe piaţă. Timp de câteva săptămâni a fost închis, pentru renovări, iar din 20 aprilie funcţionează din nou. "Acum este mai degrabă un club decât un cinematograf în sensul clasic al cuvântului. Avem un program de proiecţii, cu ore fixe, însă, dacă există solicitări, suntem dispuşi să închiriem sala pentru vizionări private. Ce înseamnă asta? De exemplu, un grup de prieteni poate veni să vadă un film, în ziua şi la ora dorite. Filmul poate face parte din lista existentă în programul cinematografului sau poate fi adus de clienţi, cu condiţia să fie pe un disc original, în format dvd sau blu-ray. Clienţii pot aduce şi concertele favorite, atât timp cât acestea nu se află pe discuri piratate. Vizionările se pot face şi în cadrul unor petreceri aniversare", ne-a spus Irina Micu, administratorul cinema "Luna". Chiar dacă nu are cum să le ofere spectatorilor condiţii de vizionare comparabile cu cele de la Cinema City, aceasta speră că brăilenii, în special tinerii, nu vor ocoli micul său cinematograf situat în clădirea Societăţii Filarmonice "Lira" - fostul cinema "Lira" de pe vremea comuniştilor. "Ne aflăm în centrul vechi al oraşului, într-o zonă de promenadă ce poate fi privită ca o alternativă de către cei care nu preferă genul de distracţii oferit de un mall cum este cel de la Vărsătura", ne-a spus Irina Micu.
Filmele proiectate la cinema "Luna" nu sunt la fel de noi precum cele ce pot fi văzute la multiplexul Cinema City. În schimb, toate sunt în format 3D, iar preţurile de intrare se încadrează în intervalul 10 - 18 lei, funcţie de ora şi ziua de vizionare şi vârsta spectatorilor. Închirierea sălii pentru proiecţii private costă de la 100 lei în sus, funcţie de numărul de ore şi de cât de numeros este grupul clienţilor. Dacă aceştia preferă să vadă un anumit film, se pot face şi proiecţii 2D.
După renovare, numărul de locuri din sală a scăzut, de la 50, la 45, fiindcă între scaune a fost montate mici măsuţe, astfel încât spectatorii să poată servi mai comod sucuri, cipsuri sau popcorn în timpul filmului. Aceste produse pot fi cumpărate de la un mic bufet din incinta cinematografului. În prezent, la cinema "Luna" pot fi văzute pelicule precum "Avatar", "Shrek 3", "Cronicile din Narnia".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii