Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primele dosare penale la Brăila, pentru comiterea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolii

* în week-end, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea COVID – 19, fiind aplicate 566 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.000.000 lei * au fost întocmite şi două dosare penale

 

 

Primele dosare penale la Brăila, pe linia COVID – 19. În week-end, poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru comiterea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolii.

Potrivit informaţiilor transmise de la Prefectura Brăila, la nivelul judeţului Brăila, conform raportării DSP, la data de 30 martie, în izolare voluntară la domiciliu sunt 2.946 de persoane, 255 de persoane se află în carantină şi alte 646 de persoane au ieşit din autoizolare, la împlinirea celor 14 zile. De asemenea, 36 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieşi din carantină instituţionalizată, iar un caz de COVID – 19 a fost vindecat.

Poliţiştii brăileni continuă să acţioneze în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine şI siguranţă publică. În acest week-end, au fost executate peste 270 de misiuni specifice, în contextul prevenirii şi combaterii Covid. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 2.095 persoane, în 1.468 de locaţii, şi au fost supuse controalelor peste 300 de societăţi comerciale pentru a se asigura supendarea activităţii.

Au fost aplicate 566 de sancţiuni contravenţionale , în valoare de peste 1.000.000 lei şi au fost întocmite două dosare penale pentru comiterea infracţiunii de zădăricire a combaterii bolii. Dintre sancţiunile contravenţionale, 443 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei, în conformitate cu Ordonanţa Militară nr. 3 din 2020. Poliţiştii au depistat până acum 7 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind sanţionate contravenţional cu amendă, în valoare totală de 23.000 lei, şi au fost conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

De la începutul epidemiei, poliţiştii au aplicat 1.035 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 2.000.000 de lei.

 
Categorie articol: 

Comentarii