Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primele donaţii pentru Cristina, adolescenta care speră să se vindece de o boală cumplită

• diagnosticată cu tetrapareză spastică, copila este imobilizată într-un scaun cu rotile • visând permanent la o viaţă normală, ea a trecut încă din primii ani de viaţă prin numeroase intervenţii chirurgicale, iar acum este programată pentru cea mai complexă operaţie dintre toate, la o clinică din Germania • operaţia este decontată de stat, însă pentru ca mama fetei să-i poată fi alături în perioada foarte grea de recuperare, este nevoie de 4.000 de euro • familia, domiciliată în satul Scorţaru, nu dispune de atâţia bani • de aceea, orice sumă este binevenită, din partea brăilenilor cu inimă mare

 

Veşti bune pentru Cristina-Oana Păroiu! Au apărut primele donaţii  la sediul redacţiei “Obiectiv-Vocea Brăilei”. Doi oameni cu suflet nobil au dat din puţinul lor sumele de 50 de lei, respectiv 100 de lei,  pentru ca mama fetiţei de 13 ani, să-i poată fi alături pe tot parcursul spitalizării în Germania. 

Operaţia a fost programată pe 13 ianuarie, anul viitor, şi va fi decontată integral prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, numai că familia copilei nu-şi permite să suporte costurile de spitalizare ale mamei ei, care se ridică la 4.000 de euro, pentru 60 de zile cât este perioada indicată de medici pentru acordarea servicilor intraspitaliceşti. Iar cum Oana împlineşte luna aceasta vârsta de 14 ani, mama ei, Gica Păroiu, speră să-i poată oferi în dar singurei sale fiice vestea că îi poate fi alături şi după această intervenţie chirurgicală, de altfel extrem de complexă. De aceea, face un apel la solidaritate şi vă imploră să o ajutaţi.

Cristina-Oana Păroiu, este din satul Scorţaru Vechi, comuna Tudor Vladimirescu şi duce o luptă aprigă cu boala încă din primul an de viaţă. Ea suferă de insuficienţă motorie de cauză centrală, tetrapareză spastică, scolioză neurologică, genu flexum bilateral, picior plat valg secundar şi cot stâng flectat şi pronat. Practic, boala a crescut odată cu Oana, iar intervenţiile chirurgicale au devenit tot mai complexe şi greu de suportat atât pentru ea, cât mai ales pentru dotările spitalelor din România, depăşite în acest moment de complexitatea acestui caz. Aşa se face că, în luna mai 2015, familia Păroiu a intrat şi în evidenţa unei clinici din Germania, unde copila a fost supusă la mai multe intervenţii complexe. Pe parcursul ultimei internări, conform raportului medical, se efectuează probe funcţionale respiratorii ce relevă o disfuncţie ventilatorie restrictivă uşoară. Aşadar, din cauza complexităţii afecţiunii neurologice evolutive asociate cu deformări vertebrale, se impune o echipă chirugicală multidisciplinară care să poată efectua intervenţia chirurgicală sub neuromonitorizare.

Cine doreşte să o ajute pe Cristina-Oana Păroiu, poate depune bani în contul “Asociaţiei pentru Adevăr” a cotidianului “Obiectiv-Vocea Brăilei” : RO68RNCB0048157424000001, deschis la BCR - Sucursala Brăila. Dacă faceţi o donaţie scrieţi explicit “Pentru Cristina”. De asemenea, vă aşteptăm la sediul redacţiei cotidianului “Obiectiv-Vocea Brăilei”, de pe strada Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2. Toate sumele strânse vor fi făcute publice, precum şi numele donatorilor, toţi banii strânşi urmând a fi donaţi familiei Cristinei pentru ca mama ei să o poată însoţi în străinătate.
Categorie articol: 

Comentarii