Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primele donaţii pentru Cristi, adolescentul de nota 10

Oameni sensibilizaţi de povestea tristă a lui Cristian Filip, elevul de nota 10 al Liceului Pedagogic "D. P. Perpessicius", s-au prezentat, ieri, la redacţie şi au donat bani. 600 lei este suma strânsă până la ora închiderii ediţiei.
Două persoane au dat câte 50 lei pentru Cristi, dorind să rămână sub anonimat. Acestea i-au transmis adolescentului numai gânduri bune şi "Însănătoşire grabnică!". Cea de-a treia persoană este chiar o elevă a Liceului Pedagogic, în clasa a IX-a, la specializarea Pedagogie. Andreea Catrinescu a venit la redacţie însoţită de mama ei şi au făcut până în acest moment cea mai consistentă donaţie: 500 lei. "Să te faci bine şi să te întorci cât mai repede la şcoală!", a fost mesajul Andreei pentru colegul său de liceu, internat acum la clinica "Aci Badem" din Istanbul, Turcia.
Cristian Filip, în vârstă de 15 ani, originar din localitatea brăileană Bărăganu, are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. El se află acum în Turcia, pentru a se recupera după o operaţie complexă, intervenţie ce i-a salvat viaţa. Până la finalul săptămânii, adolescentul urmează un tratament cu citostatice extrem de costisitor. Pentru ca familia să-l poată externa şi aduce în România, este necesară suma de 22.000 de euro, iar timpul se scurge.

Prima zi de liceean, prima zi de spitalizare

Cristi a intrat primul la Liceul Pedagogic "D. P. Perpessicius", la specializarea "Ştiinţe ale Naturii", cu media 9.53 şi era mândru de această reuşită. Chiar în prima zi de şcoală băiatului i s-a făcut rău, iar părinţii l-au dus de urgenţă la spital. Medicii i-au pus diagnosticul "răceală la plămâni". Din acea zi, adolescentul a umblat din spital în spital. Mai întâi, Spitalul Judeţean Brăila, apoi Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) Brăila şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din capitală. Cadrele medicale de la Bucureşti l-au ţinut sub tratament aproximativ 2 săptămâni, numai că în loc să se simtă mai bine, starea lui Cristi se înrăutăţea pe zi ce trecea. După ce părinţii s-au alarmat, doctorii le-au spus "Vă dăm trimitere la Spitalul Fundeni, dar şansele...sunt minime. Are nevoie de tratament cu citostatice...Înţelegeţi?", după cum ne-a povestit bunicul adolescentului, Ion Filip. Familia a umblat după o a doua opinie medicală, iar "salvarea" a venit din Turcia, de la "Aci Badem". Părinţii l-au dus pe adolescent imediat la Istanbul, iar medicii l-au băgat în operaţie de urgenţă. Intervenţia chirurgicală care i-a salvat viaţa a durat nouă ore.
Operaţia şi tratamentul de la clinica "Aci Badem" costă în total 110.000 de euro. După ce au vândut tot ce au putut, părinţii lui Cristi mai au nevoie de 22.000 de euro pentru a achita serviciile medicale. În prezent, medicii turci au început procedurile de extirpare a celulelor canceroase, urmând să-i implanteze celule stem de la Banca Mondială.
După ce va reveni în ţară, băiatul va urma un tratament cu citostatice similar celui din Turcia.

Donaţii pentru campania «Citostatice pentru Cristi»

Cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a decis să demareze o campanie de strângere de fonduri. Conturile bancare în care se pot face donaţii sunt deschise pe numele Filip Nicolae, tatăl lui Cristi:
- RO74RZBR0000060015758942 - deschis la Raiffeisen Bank
- RO18CECEC001946229018440 - deschis la CEC
Pentru că este URGENT, cei care vor să facă donaţii direct la redacţie se pot prezenta DOAR în săptămâna 16 - 20 noiembrie 2015, la sediul cotidianului "Obiectiv", din strada Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2, programul fiind zilnic, 10.00 - 17.00. Numele donatorilor şi sumele donate vor fi făcute publice în ediţia de a doua zi.

 
Categorie articol: 

Comentarii