Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul isi instaleaza un nou client politic, la Zona Libera

Tinara speranta agricola pensionata, implantata in Consiliul de Administratie de la Zona Libera Braila. Este aprecierea amara a viceprimarului municipiului, Daniela Vasioiu, cu privire la persoana care a fost desemnata, prin votul Consiliului Local Municipal, ca membru al CA la regia aflata sub autoritatea CLM. Vasioiu considera ca primarul Cibu a sarit calul, din nou, incluzindu-si un nou client politic la Zona Libera Braila, fara a tine cont, cit de cit, de pregatirea acestuia si de compatibilitatea lui cu functia care i se ofera. Viceprimarul a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca primul lucru in neregula a fost acela ca persoana vizata, Grigore Ciobica, nici macar n-a fost prezenta cind s-a votat asupra numirii sale in CA, la Zona Libera. In plus, consilierilor nu le-a fost prezentat nici macar un CV al personajului, ca sa-si dea seama ce pregatire are, ce virsta, si pe unde a mai lucrat: "Consilierii PD, ca si ceilalti, au fost pusi intr-o postura nepotrivita, pentru ca nimeni nu stia cine este acea persoana, daca are calitatile necesare care sa-l recomande pentru o asemenea pozitie. Consiliul de Administratie la Zona Libera Braila nu este o jucarie, Zona Libera nu este o jucarie, si evident ca aveau o responsabilitate consilierii, la momentul votului. Eu pot sa va spun ca, la acest punct,
consilierii PD au votat impotriva si l-au taiat, frumos, de pe lista, pentru ca nu puteau sa-si asume o responsabilitate pentru o persoana pe care nu o cunosteau". Vasioiu a explicat ca, pentru a-si linisti eventualele mustrari de constiinta, ca au votat impotriva, democratii s-au interesat despre Ciobica, iar ceea ce au aflat nu a fost de natura sa-i convinga de faptul ca el este persoana cea mai potrivita, pentru pozitia respectiva: "Va putem da insa astazi date despre dinsul: este o tinara speranta de 67-68 de ani, pensionar, care nu a facut puscarie politica, asa cum s-a spus, ci a fost deportat politic - asta este meritul domniei sale, ca a fost membru al Partidului National Liberal, probabil in ilegalitate -, a lucrat la IAS Maxineni, si apoi, la IAS Latinu, nici nu stim daca are domiciliul la Braila, poate il are la Latinu. Este inginer agronom, se pare ca ar fi capatat intre timp si calitatea de lichidator. Noi ne intrebam: cu ce poate domnul Ciobica sa ajute la bunul mers al regiei Zona Libera, cu ce poate sa contribuie in a lua decizii cu privire la desfasurarea activitatii in bune conditii. Este un exemplu cit se poate de evident a ce inseamna clientela politica. Dovada, faptul ca domnul primar l-a prezentat in cadrul sedintei CLM ca fiind un vechi membru PNL. Scuzati-ma, dar aceasta nu poate fi o recomandare pentru conducerea unei unitati aflate sub autoritatea Consiliului. Acolo te recomanda pregatirea profesionala".
Vasioiu a amintit de faptul ca Ciobica este al doilea om al primarului plasat la Zona Libera, dupa consilierul sau, Florin Ionascu, care este platit de regie, in calitate de asa-zis consilier al directorului: "Domnul Florin Ionascu este si el consilier al directorului regiei amintite, toata lumea stie, n-a facut nici un secret din asta, din primul moment. Si iarasi, toata lumea stie, inclusiv cei abilitati sa se autosesizeze, cind apar asemenea informatii in presa, ca de fapt, dinsul isi desfasoara activitatea in Primarie. Si atunci se pune intrebarea: cum isi ia salariul de la Zona Libera?"
Potrivit Danielei Vasioiu, indemnizatia pe care o va incasa Ciobica, ca membru in CA la AZL este de circa 7 milioane de lei lunar.
Categorie articol: 

Comentarii