Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul Dragomir s-a săturat să fie “vinovatul de serviciu”

* edilul şef a declarat că foarte mulţi brăileni s-au obişnuit să îi reproşeze toate neajunsurile cu care se confruntă, fie că acestea ţin de Primăria Brăila fie că nu * acesta a dat ca exemplu podul de pe Şoseaua de Centură, care se află în administrarea CNAIR, nicidecum a autorităţilor municipale * Dragomir a mai precizat şi că firma care se ocupă de lucrările de la Pod este aceeaşi care a contestat lucrările de asfaltare din municipiu, în primul său an de mandat, întârziind enorm execuţia

 

 

După ce lucrările au fost reluate pe Podul de la Vulpea, iar traficul se desfăşoară extrem de greoi, mai mulţi internauţi şi-au vărsat nervii pe Facebook şi l-au arătat cu degetul pe primarul municipiului, Marian Dragomir, ca fiind responsabilul pentru situaţia creată. Deşi drumul respectiv este naţional şi se află în administrarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar contractul pentru reabilitare a fost semnat între această instituţie şi firma gălăţeană “Lemacons”, se pare că unii nu au făcut această distincţie şi singurul “vinovat” - în opinia lor - este edilul şi instituţia locală pe care o reprezintă. Dragomir a fost întrebat despre această “învinuire”, într-o conferinţă de presă, iar acesta a răspuns că este obişnuit cu astfel de “teorii” şi a oferit un alt exemplu recent. “Am constatat că în ultima perioadă sunt foarte multe persoane care atribuie primarului din municipiul Brăila lucrări desfăşurate în afara municipiului Brăila. Ieri, de exemplu, m-a sunat cineva să mă întrebe de ce nu se asfaltează o bucată de stradă la Scorţaru Nou. După ce i-am răspuns că nu ne ocupăm de acea zonă, din păcate domnul a înţeles mai greu că la ieşirea din municipiul Brăila este un indicator în formă dreptunghiulară pe care scrie Brăila şi e tăiat cu o linie roşie, adică acolo se termină municipiul, mi-a transmis că o să se intereseze la Primăria Bucureşti”, a povestit Marian Dragomir.

Trecând peste această întâmplare, primarul a adăugat că firma gălăţeană care se ocupă de lucrările la Podul Vulpea este aceeaşi care a contestat lucrările de asfaltare din municipiu, în primul său an de mandat. “Pot să vă spun un singur lucru, cel pe care-l ştiu şi eu: societatea care lucrează la Podul de la Vulpea nu are contract cu Primăria Municipiului Brăila, este o societate din Galaţi care ne-a contestat lucrările în primul meu an de mandat şi la care am întârziat judecându-ne şi aşteptând răspunsul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor luni de zile. Am întârziat toate acele lucrări. Oare ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi câştigat ei licitaţia pentru municipiul Brăila? Probabil este o chestiune de ordin tehnic să montezi acele rosturi ulterior sau este o scăpare, nu sunt în măsură să comentez, nu am semnat noi acele contracte, nu urmărim lucrarea, nu avem graficele de lucrări, nu intră în atribuţia noastră”, a declarat primarul Dragomir.
Categorie articol: 

Comentarii