Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul din Insuratei: "Dintre domnul Cibu si domnul Sabau cel mai mult tin cu mine"

Reporter: Domnule primar, care e viata la Insuratei?
Ionel Gheorghe: Cum sa fie? Ca la tara! E liniste, toata lumea se saluta cu toata lumea, iar la circiuma se da bautura pe datorie. Ne vedem de-ale noastre, n-avem noi treaba cu politica de la Bucuresti.
Reporter: Da, dar vad ca politica de la Bucuresti are treaba cu voi.
Ionel Gheorghe: Da, vad si eu. Auzi chestie: am ajuns eu, un biet primar de la tara, ca sa zic asa, sa arbitreze meciurile pe care le au sefii de la Bucuresti. Ce treaba am eu cu politica lu' Stolojan sau cu domnul Tariceanu? Pai, ei nici nu stiu in ce judet este Insurateiul. Or fi liberali de-ai mei, dar eu nu pot sa nu le zic verde-n fata treaba asta.
Reporter: Dar este vorba despre Cibu si Sabau.
Ionel Gheorghe: Da, ei doi stiu in ce judet este Insurateiul, pentru ca sint din judet. Ii cunosc pe amindoi si mi se par niste oameni de isprava. Nu am nici o legatura cu certurile lor, asa ca nu inteleg de ce am picat la mijloc.
Reporter: Pai, erai cu Cibu si ai semnat pentru Comitetul de Initiativa a lui Stolojan, via Sabau.
Ionel Gheorghe: Da, domn'e, am semnat, care-i problema? Ideea este ca, fiind primar, am semnat ca primarul. Cu alte cuvinte, nu prea stiu ce am semnat. A nu se intelege ca il sustin pe Stolojan sau ca am o slabiciune pentru domnul Sabau. Ii respect, dar atit. Ca sa fiu sincer pina la capat, dintre domnu' Sabau si domnu' Cibu cel mai mult tin cu mine. Sint liberal, dar nu mai sint la liberali! Cred ca stii ca nu m-am mai inscris in PNL, cind a fost treaba cu adeziunile alea, deci sint independent.
Reporter: Am inteles. Zi-ne insa ce parere ai despre Cibu.
Ionel Gheorghe: Ti-am mai zis: am o parere buna. Si dumnealui este primar ca si mine, deci intr-un fel sintem pe aceeasi lungime de unda. Daca ar fi sa-l critic pe domnul Cibu as zice ca nu-mi place ca vrea sa fie cum era pe vremuri, adica sef de intreprindere. Deci un partid nu-i o intreprindere. Sincer, m-a deranjat ca m-a sunat si m-a intrebat de ce am semnat pentru Sabau. Am semnat pentru ca l-am vazut pe bietul doctor disperat. Mi-a zis ca are plan la semnaturi si ca Stolojan il suna zilnic sa-l intrebe cum sta, daca a mai prins pe cineva pe lista. Sa nu uitam ca pina la proba contrarie domnul Sabau este senator. E, cum era sa-l las eu pe bietul om sa se faca de ris in fata lui Stolojan? I-am zis asa: "Bai Dane, da hirtia aia incoace sa-ti bag o semnatura". Ma crezi ca habar n-am cu ce se maninca Comitetul asta de Initiativa pentru Theodor Stolojan? La cit de plictisit eram, cred ca si daca-mi dadea unul o hirtie pe care scria ca-mi dau demisia de la Primarie, o semnam pe loc.
Reporter: Si de ce i-ai spus apoi lui Cibu ca nu ai semnat?
Ionel Gheorghe: Pai ce, eram prost sa recunosc? Asa este in politica, nu trebuie sa recunosti. Nu vezi ca toti astia care sint acuzati ca au fost informatori ai Securitatii sar primii sa nege, sa spuna ca nu-i adevarat, ca este un complot impotriva lor? Daca am vazut ca asta-i trend-ul, dupa cum am auzit ca se zice la televizor, am zis sa fac si eu la fel. Asa ca am mintit ca am semnat. Ce sa-mi faca? Sa ma dea Sabau in judecata ca nu recunosc ca am semnat?
Reporter: Nu-i vorba de procese. Dar i-ai intaritat si mai tare pe liberali.
Ionel Gheorghe: Domn'e, ei sint intaritati de mai multa vreme. Nu eu i-am montat pe unii impotriva altora. Din punctul meu de vedere n-ar trebui sa existe nici o lupta. Noi, liberalii, sintem acum la Putere si oricit s-ar opinti domnu' presedinte Basescu sa conduca singur tara eu zic ca nu va reusi. Daca eram in locul lui Tariceanu, il pastram pe Stolojan in partid. Asa taciturn cum este el. La urma-urmei, domnu' Stolojan este de-al nostru, chit ca in ultima perioada s-a cam dat cu astia de la Cotroceni.
Reporter: Pina la urma ce faci? Te inscrii in trupa lui Cibu sau mergi cu dr. Sabau?
Ionel Gheorghe: Nu merg, domn'e, cu nimeni. Poftim, daca miine vine domnu' Cibu sa-i semnez o hirtie ca il sustin, o semnez imediat. Eu incerc sa-i ajut pe toti cei care vin la mine sa le semnez o hirtie. Poate au nevoie oamenii sa dovedeasca ceva, poate adeverinta aia le poate schimba viata. De ce sa nu-i ajut pe oameni?
Reporter: Dar primarul de la Gradistea a semnat si el, nu-i asa?
Ionel Gheorghe: Ma, ar trebui sa-l intrebi pe el. Dar neoficial iti zic ca a semnat si el. Chiar m-a sunat inainte pe mine sa ma intrebe daca am semnat. Si eu i-am zis ca am semnat. Normal, cind domnul Cibu l-a luat la rost, a negat si el ca a avut vreo treaba cu domnul Sabau. Am stabilit de comun acord sa spunem ca am fost plecati la Bacau. Aiurea, ce dracu sa cautam noi la Bacau?
Reporter: O sa citeasca si domnul Cibu acest interviu. Nu-ti e teama?
Ionel Gheorghe: Ete-na, care-i problema? Ii zic ca eu n-am dat in viata mea acest interviu, ca de fapt ma enerveaza astia de la Scormonitoru. De fapt, daca stau bine si ma gindesc, in timpul asta in care tu imi iei mie interviu, eu sint de doua zile la Bacau si n-am semnal la telefon, deci nu aveai cum sa vorbesti cu mine! Hai, mai vrei sa ma intrebi ceva, ca am si alte treburi. Ma asteapta oamenii la Primarie sa le semnez niste hirtii. Te-am pupat, pa!
Categorie articol: 

Comentarii