Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul Cibu a ramas cu panourile publicitare in mina

"Timpiti", "nebuni", "caraghiosi". Sint citeva dintre comentariile facute ieri de primarul municipiului, Constantin Cibu, despre consilierii municipali. Acestia l-au suparat tare pe edilul-sef, pentru faptul ca au votat impotriva unui proiect de hotarire, cu privire la scoaterea la licitatie publica, in vederea inchirierii, a suprafetei de teren de 2,4 metri patrati, fiecare, apartinind domeniului public, in vederea amplasarii de panouri publicitare tip TV SCREEN. Proiectul a fost, de fapt, unul aminat de la sedinta anterioara, pentru a fi completat cu noi date, asa cum au cerut consilierii municipali, insa nici de aceasta data, ei nu au putut fi convinsi, si nu doar ca l-au aminat, ci l-au respins.
Poiectul respectiv vizeaza, mai exact, scoaterea la licitatie publica, in vederea inchirierii pe o perioada de trei ani, a celor doua terenuri, pentru amplasarea de panouri publicitare. Data trecuta, proiectul se referea la asocierea in participatiune a CLM cu firma respectiva, pentru exploatarea acestor panouri, iar Consiliul primea 10% din spatiul de reclama, "pentru promovarea investitiilor pe care aceasta le are in desfasurare si a evenimentelor notabile din viata culturala a orasului Braila". Potrivit explicatiilor date de primar, formularea a fost schimbata, pentru ca firma SC Publimedia Galati ar fi fost nemultumita de faptul ca ai nostri consilieri nu ar fi votat proiectul de prima data, si ar fi pus piciorul in prag, cerind acum organizarea unei licitatii publice, pentru inchirierea acestor panouri, iar CLM urmind sa aiba mai putine beneficii decit in cazul anterior. Curios lucru - subliniat, de altfel, si de viceprimarul Daniela Vasioiu - la mapa consilierilor a fost anexata nu o solicitare de inchiriere a suprafetelor respective, semnata de SC Publimedia, ci aceeasi cerere initiala, de asociere in participatiune.
La intrebarile consilierilor, directorul Marcel Marinel Toia a explicat ca varianta actuala este doar o propunere a sa: "Am propus ca alternativa inchirierea acestor spatii si, mai departe, putem sa introducem in caietul de sarcini al licitatiei ca acel care cistiga sa puna la dispozitie CLM 10% din spatiul de publicitate full-time, pentru consiliu. In acest fel vom cistiga si bani pentru chirie, dar si partea de publicitate gratuita".
Nici una dintre explicatii, si nici comentariile acide ale primarului nu au convins majoritatea consilierilor sa aprobe acest proiect, astfel incit acesta a cazut, la vot. Rezultatul votului a determinat o explozie de minie a primarului, care si-a exprimat nemultumirea intii printre dinti, dar destul de tare, ca sa auda si ziaristii comentariul sau despre consilieri: "timpitii!". Dupa care a ridicat tonul: "Nu vreti ceva modern in oras, asta este, mi-e clar! O sa se duca sa planteze panourile acestea in Galati! Sintem niste nebuni, la Braila! Niste caraghiosi!".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii