Mergi la conţinutul principal

Primarii din judet invata sa intocmeasca proiecte

Consiliul Judetean incearca sa ii familiarizeze pe primarii din judet cu intocmirea de programe si accesarea de linii de finantare. Asa cum ne-a explicat vicepresedintele CJ Niculina Moisescu, cum cea mai buna metoda de invatare este practica, conducerea judetului s-a gindit sa le propuna primarilor sa vina cu niste proiecte care, daca se vor dovedi bine realizate, vor aduce primariilor jumatate din costul realizarii lor: "Dupa modelul judetului Salaj, am lansat un program care se adreseaza primariilor din judet. "Dezvoltarea prin proiecte" are ca scop imbunatatirea situatiilor localitatilor din mediul rural prin sprijinirea proiectelor locale de infrastructura. Programul e sustinut prin asigurarea cofinantarii locale pe baza criteriilor stabilite, functie de care vor fi repartizate in mod obiectiv fondurile".
Vicepresedintele CJ a mai adaugat ca toti primarii au primit cite un ghid, in care li se explica ca valoarea grantului asigurat de CJ este situat intre 25 si 250 mii de lei noi, fiecare localitate fiind nevoita sa asigure 50% din valoarea totala a proiectului. "Startul s-a dat la inceputul lunii septembrie, iar data limita de depunere a proiectelor este de 20 octombrie. Ei trebuie sa se axeze pe realizarea de alimentari cu apa si de grupuri sanitare, pe reabilitarea caminelor culturale si a terenurilor sportive. Sint probleme pe care le au toate comunele si care pot fi astfel rezolvate", a subliniat Niculina Moisescu.
Aceasta a mai adaugat ca termenul limita de finalizare a proiectelor este de sase luni de la semnarea contractului de finantare din partea CJ. Daca proiectele nu sint finalizate pina atunci, autoritatile locale vor fi nevoite sa returneze banii primiti de la CJ. "Oamenii trebuie sa invete sa colaboreze la nivelul comunelor. Din 2007 vor veni fondurile structurale, care vor putea fi accesate pe regiuni. Autoritatile locale trebuie sa stie cum sa abordeze un proiect, cum sa colaboreze cu cei interesati si abilitati pentru ca proiectul sa fie ales si sa primeasca bani. Noi acum incercam sa ii educam in acest sens. Specialistii CJ le stau oricind la dispozitie cu orice informatii au nevoie, ei trebuie numai sa se arate interesati si sa dovedeasca faptul ca se vor putea descurca si singuri din 2007", a mai declarat Niculina Moisescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro