Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prima intilnire a fiilor satului Dudesti

Oriunde ai fi si oricit de departe ai ajunge, nu poti refuza niciodata chemarea scolii dintii, a celei in care ai invatat primele litere si primele adevaruri. Dimpotriva, te duci acolo, spre izvoare, cu emotie, cu dragoste si recunostinta. Cu aceste sentimente, au pornit, zilele trecute, spre satul natal si scoala generala in care au invatat in primele opt clase - comuna Dudesti, judetul Braila - artistul emerit George Motoi, actor iubit de braileni, fost director al teatrului “Maria Filloti”, Grigore Lazarovici, director general adjunct al cotidianului “Viata libera” Galati, Traian Draganescu, directorul Grupului Scolar Industrial Metalurgic Galati, Paul Brinza, director general al Autoritatii Navale Romane, Ileana Uta, fosta profesoara a scolii, mama cunoscutei Teo Trandafir, alta braileanca de renume, ea insasi absolventa a scolii primare din Dudesti, care, din pacate, n-a putut raspunde invitatiei, alti fii ai satului, profesori, ingineri, medici, toti dornici sa se revada si sa-si revada comuna natala.
Prilejul - pentru ca intodeauna exista un prilej al revederilor esentiale - l-a constituit implinirea a opt decenii de la darea in folosinta a scolii generale din comuna braileana. Reintorcerea la matca, revenirea pe ulitele copilariei si pe bancile scolii pe care nu o vor uita niciodata, revedera fostilor colegi, invatatori si profesori, rude, prieteni, alaturi de noile vlastare ale marii comune din Baragan, cunoscuta, printre altele, si pentru culturile sale de pepeni uriasi, a fost pentru toti emotionanta. Dintr-un sat oarecare, Dudestii au devenit, pentru o zi, o asezare plina de personalitati marcante…
Toti invitatii, fosti elevi ai scolii, au primit, intr-un cadru festiv, din partea actualului director, prof. Sorin Negut, cite o “Diploma de excelenta, cu ocazia primei intilniri a fiilor satului Dudesti, prilejuita de implinirea a 80 de ani de invatamint dudestean”.
Cu ocazia manifestarilor dedicate aniversarii scolii, oficialitatile locale au hotarit ca noul camin cultural din comuna, aflat in constructie, sa poarte numele indragitului actor George Motoi.
Categorie articol: 

Comentarii