Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prima donaţie pentru campania #coloramimpreuna. Dăm viaţă secţiei de Pediatrie!

• părinţii unei fetiţe din Brăila ne-au adus la redacţie un premergător nou • aşteptăm în continuare să vă alăturaţi demersului nostru, donând jocuri şi jucării, cărţi de colorat, măsuţe şi scăunele,  lenjerii de pat, televizoare, covorase şi aparate de joacă şi tot ce consideraţi că ar putea ajuta copiii suferinzi să treacă mai uşor peste perioada de internare şi să le facă şederea în spital mai plăcută  • campania se încheie pe 20 aprilie 2019

 

La numai câteva zile după ce am demarat campania #coloramimpreuna. Dăm viaţă secţiei de Pediatrie, iată că au apărut şi primii oameni care ne susţin în această frumoasă iniţiativă dedicată în totalitate celor mai pure suflete, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Părinţii unei fetiţe din Brăila ne-au vizitat, vineri, la redacţie şi au donat un premergător nou. Cu siguranţă, le va fi extrem de util micuţilor. De asemenea, nouă persoane ne-au scris deja pe adresa de e-mail coloramimpreuna@obiectivbr.ro manifestându-şi dorinţa de a se implica.

După cum aţi aflat deja, ziarul “Obiectiv-Vocea Brăilei” şi Asociaţia pentru Adevăr, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila şi al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, au ales să vină în sprijinul copiilor internaţi în spitalul brăilean, prin lansarea campaniei #coloramimpreuna. Dăm viaţă secţiei de Pediatrie, o campanie ce are drept scop crearea unor condiţii minime prin care copiii suferinzi să treacă mai uşor peste perioada de internare şi să le facă şederea în spital mai plăcută. Dacă nu aţi aflat, vă spunem acum despre ce este vorba. În Spitalul Judeţean, pe etajul care găzduieşte, anual, circa 2.700 de copii, ceea ce înseamnă peste 200 pacienţi minori în fiecare lună, nu există nici măcar o jucărie. Ca să nu mai spunem de măsuţe, scăunele sau orice alte lucruri, cum ar fi televizoare, care să-i ajute să treacă mai uşor peste lipsa celor dragi şi a timpului care se derulează cu încetinitorul într-un salon de spital. Ca să înţelegeţi mai bine scopul campaniei, imaginaţi-vă cum este să vă impună cineva să staţi închis între patru pereţi, timp de circa o săptămână, fără să aveţi acces la internet, la televizor ori alte lucruri pe care obişnuiţi să le folosiţi zilnic. Ei, cam aşa se simt şi copiii care se îmbolnăvesc şi pentru care internarea în spital este necesară în procesul de vindecare. Odată ajunşi în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Brăila, copiii nu găsesc nici măcar o carte de colorat şi câteva carioci pentru a-şi ocupa timpul. De aceea, am pornit la drum cu ideea de a dota secţia de Pediatrie cu jucării şi alte obiecte pentru ca micuţii să mai poată uita de injecţia de la ora 6.00 ori de pastilele pe care trebuie să le ia, de exemplu, de 3 ori pe zi. Să nu ducă dorul locurilor de joacă ori a jucăriilor preferate de acasă, a zilelor senine, numai bune de alergat prin parc şi de dat în leagăn. Dar, pentru a ne atinge obiectivul, avem mare nevoie de sprijinul dumneavoastră, al tuturor. Cine doreşte să ofere un ajutor cât de mic, o poate face la redacţia cotidianului “Obiectiv-Vocea Brăilei”, din str. Mihai Eminescu nr.56. Noi vă sugerăm câteva idei: jucării din plastic, măsuţe şi scăunele fără colţuri, tot din material plastic, covoraşe de joacă, băncuţe, tablă magnetică, căsuţe din plastic şi ţarcuri de joacă, tobogane mici din plastic, cărticele de colorat, jocuri, creioane colorate, cuburi de lego, stickere pentru pereţi cu personaje din desene, carusele pentru pătuţurile sugarilor, scaune speciale pentru servirea mesei, premergător, două fierbătoare pentru apă, cuptor pentru microunde, lenjerii colorate rezistente la spălat, ideal din bumbac etc. Precizăm că toate lucrurile oferite trebuie să prezinte siguranţă (să nu poată fi rupte, smulse, înghiţite etc) şi să fie uşor de dezinfectat.

În caz că optaţi pentru lenjerii, rugămintea noastră ar fi să vorbiţi cu familia sau prietenii şi să cumpăraţi 4-6 seturi identice, deoarece este interzisă folosirea de lenjerii de diverse culori în aceeaşi încăpere.

Pentru orice întrebări sau detalii, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail coloramimpreuna@obiectivbr.ro sau la numerele de telefon ale redacţiei disponibile şi în ediţiile print şi pe site. De asemenea, cei care vor să se implice în campanie, dar nu au timp fizic pentru asta, pot face donaţii în bani direct la redacţie, de luni până vineri, între orele 10.00-17.00. De asemenea, donaţii se pot face şi prin transfer bancar, Asociaţia pentru Adevăr punând la dispoziţie următorul cont: RO68RNCB0048157424000001, deschis la BCR - Sucursala Brăila. Vă rugăm să specificaţi “Pentru campania colorăm împreună” atunci când faceţi donaţia.

Nu putem încheia fără a face un apel la agenţii economici din Brăila să ni se alăture, să colorăm împreună. Avem nevoie de multe mâini pentru a da o pată de culoare unei secţii de spital aflată de atâţia ani “în aşteptare”, în care copilul oricăruia dintre noi poate ajunge oricând.
Categorie articol: 

Comentarii